Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η Μαρία Κοζάκου για την διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2023!

https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/02/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%AF%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BD.jpg 

 



Είναι η φωνή που έχουμε συνδυάσει με την περιγραφή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision από το 2013 και εφεξής, με μοναδικό διάλειμμα το 2018. Άλλοτε μόνη, άλλοτε μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη μας μεταφέρει τον παλμό της διοργάνωσης και του εκάστοτε σόου με τον μοναδικό της τρόπο.

Η Μαρία Κοζάκου ήταν καλεσμένη σήμερα στην μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ 1 “Πρωίαν σε είδον”, την οποία παρουσιάζουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά και μίλησε, όπως ήταν επόμενο, για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Πώς έγινε η επιλογή του τραγουδιού για τη φετινή Eurovision

Η Μαρία Κοζάκου αποτέλεσε και φέτος μέλος της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision. Χαιρετίζει την πρωτοβουλία ύπαρξης επιτροπής κοινού, η οποία -κατά την γνώμη της- θα έπρεπε να έχει πιο μαζικό χαρακτήρα, ενώ τώρα είχε πιο “eurofan χαρακτήρα“.

Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει ήταν πολύ ψηλά και στις προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής και στις προτιμήσεις των 70(σ.σ. επιτροπή κοινού)

Δεν δίστασε να αναφερθεί και σε όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς από διάφορα μέσα περί της διαδικασίας. Υπερβαίνοντας τα όρια του θεσμικού της ρόλου, και κατανοώντας την ανάγκη των φίλων του διαγωνισμού να μάθουν σχετικά από τα δικά της χείλη, λόγω και της ζεστής σχέσης, σεβασμού και αγάπης που έχουν αναπτύξει μαζί της όλα αυτά τα χρόνια, τοποθετήθηκε επ’ αυτών.

Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως είπε η ΕΡΤ εξαρχής. Θέλω να το τονίσω αυτό.[…] Ουδείς είπε ποτέ, σε κανένα σημείο της διαδικασίας, ότι αυτό (το τραγούδι) που θα ψηφίσουν οι φανς, το κοινό στην προκειμένη περίπτωση θα πήγαινε (στην Eurovision). Γίνεται ένας συμψηφισμός. Υπάρχει και η επιτροπή της ΕΡΤ, η οποία επέλεξε και το περσινό τραγούδι και το προπέρσινο.

Το κριτήριο της επιτροπής της ΕΡΤ ήταν πολύ απλό, να επιλεγεί το καλύτερο τραγούδι που θα πάει καλύτερα στην Eurovision. Φέτος, εκτός από το τραγούδι, δόθηκε έμφαση και στο υπόλοιπο πακέτοΝέος άνθρωπος, τραγουδοποιός, ο οποίος έχει γράψει μόνος του όλα τα τραγούδια, φέρνει τα νιάτα και είναι έτοιμος να εκτεθεί σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ειδική μνεία, έκανε η Μαρία Κοζάκου στο τραγούδι “Liar” της Melissa Mantzoukis, η οποία έχει καταθέσει ένσταση επί της διαδικασίας προβάλλοντας ως ένα από τα επιχειρήματά της ότι δεν συγκέντρωσε από την κριτική επιτροπή της ΕΡΤ εφτά οχτάρια.

Όταν βαθμολογήσαμε εμείς (η κριτική επιτροπή) μετά την επιτροπή κοινού […] έπρεπε και εμείς να έχουμε στην διάθεση μας τους αντίστοιχους πόντους… οι οποίοι σταθμίστηκαν με την επιτροπή των 70. […] Αν, λοιπόν, στην τελευταία βαθμολογία της επιτροπής, η επιτροπή έδινε μόνο 12, 10 και 8, αυτό σημαίνει ότι προσθέτουμε καρπούζια με πορτοκάλια. Δεν θα μπορούσε να σταθμιστεί η επιλογή.

Θυμίζουμε ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ο 16χρονος Victor Vernicos με το τραγούδι “What They Say“.

Διαβάστε περισσότερα εδώ ogaegreece.com