Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Βadminton ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Λουτράκι αποτελεί αυτές τις ημέρες κέντρο του παγκόσμιου μπάντμιντον. Στη μαγευτική λουτρόπολη της Κορινθίας, θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, το διεθνές τουρνουά μπάντμιντον ανδρών – γυναικών «WILSON HELLAS INTERNATIONAL BADMINTON».
Στο διεθνές τουρνουά του Λουτρακίου, θα πάρουν μέρος 150 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτο, Αγγλία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιταλία, Μαλαισία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Βιετνάμ και Ελλάδα.    
Ήδη στο «SPORTCAMP» βρίσκονται αθλητές από την Μαλαισία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ινδία, την Αίγυπτο, τη Δανία, την Ουκρανία και το Βιετνάμ και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας όλες οι αποστολές.

Απέναντι στους σπουδαίους αθλητές θα βρεθούν και Έλληνες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν σπουδαίους αντιπάλους και να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους επίπεδο. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ορλή, Γιώργο Γάλβα, Βασίλη Κιομουρτζίδη, Θωμά Λεβέντη, Σταμάτη Τσιγκιρδάκη, Ηλία Ξάνθου, Στέφανο Ξανθόπουλο, Αγγελο Κυριακόπουλο, Βαγγέλη Κώστας, Γιώργο Κυριακόπουλο, Ιωάννα Καρκαντζιά και Ευγενία Βαγγέλη.
 
«Στόχος μας είναι να έχουν οι αθλητές μία καλή αγωνιστική εμφάνιση. Ο Ηλίας Ξάνθου θα πάρει μέρος και στους Μεσογειακούς και θέλει να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται. Είναι σπουδαίο να διεξάγονται τέτοια τουρνουά στη χώρα γιατί θα βοηθηθεί στο άθλημα. Προπονητές και αθλητές έχουμε μόνο να μάθουμε. Αποτελεί μία καλή προσπάθεια που πρέπει να γίνει θεσμός», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Ξάνθου.
 
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο του Λουτρακίου και οι προπονήσεις στο SportCamp. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το SPORTCAMP, το μεγαλύτερο ιδιωτικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα, για την υποστήριξη της υλοποίησης της διοργάνωσης. Για τέσσερις ημέρες η καρδιά του μπάντμιντον θα χτυπάει στο Λουτράκι, σε ένα συναρπαστικό αγωνιστικό πρόγραμμα, που θα μπορούν να απολαύσουν οι φίλοι του αγωνίσματος», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βικτώρια Χατζήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδά τους, γεγονός που θα αποτελέσει τονωτική ένεση στην οικονομία του Λουτρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.badminton.gr καθώς και του συνδιοργανωτή www.sportcamp.gr