Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ανασχηματισμός και… στο Μαξίμου από τον Μητσοτάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Από τη στιγμή που η συζήτηση περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης επανήλθε στη δημόσια σφαίρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το θέμα δεν θα πρέπει να… σέρνεται για πολύ καιρό.

Ο Πρωθυπουργός αναζητεί την κατάλληλη χρονική συγκυρία για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στην κυβέρνησή του, ώστε να φρενάρει συμπτώματα κόπωσης και φθοράς σε επίπεδο κοινωνίας.


Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται τυχόν κοινωνική δυσαρέσκεια, δεν λέει κάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι αρκετά έμπειρος και με… χιλιόμετρα στον δημόσιο βίο, για να γνωρίζει ότι το κλειδί για μια πολιτική ηγεμονία το κρατάει εκείνος που… την έχει. Και εκείνος τη χάνει, δεν την κερδίζει ο αντίπαλός του, παρά μόνο ως ψήφο αντίδρασης, διαμαρτυρίας και καταδίκης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αλλαγών στην κυβέρνηση λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο ανασχηματισμός θα αγγίξει και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει αρρυθμίες και παρουσίες που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τις οποίες είχε ο ίδιος. Και η αλλαγή σελίδας για κάποιους, εκτιμάται ως αναπόφευκτη.

 ysterografa.gr