Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής το 5ο τεύχος του περιοδικού «Επί του… Περιστυλίου!»

 

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πλούσιο ρεπορτάζ για τα εγκαίνια και τη λειτουργία της νέας πρότυπης μονάδας 50 κλινών ΜΕΘ που κατασκευάστηκε με δαπάνες της Βουλής και παραδόθηκε χθες στο νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. «Σωτηρία», αλλά και εκτενέστατο αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 αναρτήθηκε σήμερα στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων το νέο, 5ο τεύχος, του περιοδικού «Επί του… Περιστυλίου!».

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του κάνοντας κλικ εδώ.

Στο θεματολόγιο του 5ου τεύχους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ:

-Για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες και το Δημόσιο σε έως 240 δόσεις.

-Για τη ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας που αφορά την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους με τις συντάξεις του Οκτωβρίου.

-Για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον κυκλώνα «Ιανό» αγρότες, έως τις αρχές του 2021.

-Για την πρόθεση του Δημοσίου να μην ασκεί εφεξής έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων στις οποίες ο πολίτης έχει προδήλως δικαιωθεί.

-Για τη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού του 2021.

-Για τη συμμετοχή της Βουλής στην εκστρατεία «Ελλάδα χωρίς πλαστικά» αλλά και την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης από τις αρχές του 2021 μετά από την ψήφιση στη Βουλή της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

-Για το πώς υποδέχτηκαν τα κόμματα την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής αλλά και το πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων.

Μπορείτε να διαβάσετε ακόμη:

-Λεπτομέρειες για τις νέες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα του 15μέρου που ακολουθεί. 

 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης