Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φλερτάρουν με την Τ.Α.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές προσελκύουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων βουλευτών-στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ανησυχούν για την πορεία του κόμματός τους στις προσεχείς εθνικές εκλογές, επομένως και για το πολιτικό τους μέλλον. Διέξοδο στους Δήμους και τις Περιφέρειες αναζητούν επίσης πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να διατηρήσουν τις αποστάσεις τους. Η επιλογή των υποψηφιοτήτων θα είναι μία σύνθετη άσκηση για τη Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένης της κατάρρευσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές του 2009 μέχρι αυτές του 2012.
Στη Θεσσαλονίκη ακούγεται ότι ο Σπύρος Βούγιας θα έβλεπε θετικά την εμπλοκή του στην αυτοδιοίκηση, ενώ από κάποιες πλευρές δεν αποκλείεται να έχει ανάλογο ενδιαφέρον και η Ευα Καϊλή. Η ενεργοποίηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη (έφυγε από το ΠΑΣΟΚ) εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ερμηνεύθηκε από τοπικούς παράγοντες και ως προετοιμασία εδάφους για ενδεχόμενη δική του υποψηφιότητα. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, άλλωστε, που βρίσκεται σήμερα σε μεγάλη απόσταση από τον Ευ. Βενιζέλο, φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ίσως -κατά κάποιες εκτιμήσεις- με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Προς την ίδια Περιφέρεια κοιτάζει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής Πέλλας ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη φλερτάρει με την ιδέα διεκδίκησης του Δήμου Εδεσσας ενώ ακόμη και το αντάρτικο του Πάρι Κουκουλόπουλου – ο οποίος καταψήφισε τη διάταξη για τη δημοτική αστυνομία- θεωρήθηκε από συντρόφους του ότι αντανακλά το ενδιαφέρον του να επιστρέψει σε ένα κεντρικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση ως περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Εξάλλου ανήκει στα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν πέντε φορές δήμαρχος Κοζάνης.
Στα πρόσφατα σενάρια προστέθηκε το όνομα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα, ότι σκέφτεται να διεκδικήσει δήμο στην Χαλκιδική, κατά προτίμηση στο πρώτο πόδι όπου συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εκλογική του δύναμη. Ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος Γιώργος Πεταλωτής φέρεται να σκέφτεται σοβαρό την υποψηφιότητά του για το δήμο Κομοτηνής, ενώ για την περιφέρεια Κρήτης ακούγεται ότι ενδιαφέρεται ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης.