Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ολάντ: Τα εν οίκω μη εν δήμω…

hollande
Στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, για τον φημολογούμενο… παράνομο έρωτά του με την ηθοποιό, Ζουλί Γκαγέ.
Ο Ολάντ πάντως έκανε ντρίπλα και απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ιδιωτικό θέμα και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει το στόμα του. “Καθένας περνάει δοκιμασίες στην ιδιωτική του ζωή, αλλά δεν είναι το μέρος για να το συζητήσουμε. Oι ιδιωτικές υποθέσεις πρέπει να τακτοποιούνται ιδιωτικά”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Πάντως, ο Ολάντ δεν έκρυψε πως πράγματι ο γάμος του βρίσκεται σε κρίση και υποσχέθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, πριν από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν και θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ολάντ έκανε σοβαρές ανακοινώσεις για το μέλλον της Γαλλίας, τονίζοντας πως θα γίνουν περικοπές 50 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες μέσα στην επόμενη τριετία.
Παράλληλα, έκανε λόγο για σύμφωνο υπευθυνότητας μεταξύ κράτους, εργοδοτών και εργαζομένων με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας στη γαλλική οικονομία.