Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποιους «μετρά» η Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου



Η περιπλάνηση του Οδυσσέα από την Τροία έως την Ιθάκη κράτησε, σύμφωνα με τον Όμηρο, περίπου δέκα χρόνια. Για τους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας ο χρόνος θα είναι πολύ πιο σύντομος μέχρι να καταλήξουν στο όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου θα έχει γίνει γνωστό.
Mπορεί μέχρι σήμερα την πλειονότητα των εντυπώσεων για τη θέση αυτή να «κρατά» ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αλλά τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά.
 
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων, τόσο στον τοπικό όσο και στον αθηναϊκό Τύπο, με διάφορα ονόματα.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα «Παραπολιτικά», «στην Πελοπόννησο ο πρώην βουλευτής Λακωνίας και σημερινός πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Αποστολάκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας, είναι ανάμεσα στις επιλογές. Πάντως, στη Συγγρού αρχικά είχε συζητηθεί και η περίπτωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Μπένου, ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, κορυφαία “γαλάζια” στελέχη της Περιφέρειας (ανάμεσά τους οι βουλευτές Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Λαμπρόπουλος, αλλά και ο Χρίστος Δήμας, το όνομα του οποίου έχει “παίξει” για να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης) διαμηνύουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι η καλύτερη λύση για τον κυβερνητικό εταίρο θα ήταν να μη δοθεί επισήμως κομματικό χρίσμα και να στηριχθεί εμμέσως η προοπτική του Πέτρου Τατούλη»!
 
Βέβαια, τον τελευταίο και ουσιαστικό λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τις προτάσεις που θα τεθούν υπ’ όψιν του από την αρμόδια εκλογική επιτροπή, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έχει η Συγγρού για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια. 
 
Πηγή: tharrosnews.gr