Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς του Μετρό για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις με τυμπανοκρουσίες και κραυγές, αγνοώντας ότι οι μνήμες δε σβήνονται, αλλά και οι εποχές δε συγκρίνονται!
Η Κυβέρνηση επιλέγει τους σταθμούς του Μετρό για να προπαγανδίσει, αγνοώντας ότι  τέτοιου είδους ενέργειες, δημιουργούν μια εικόνα αφιλόξενης χώρας, κυριευμένης από ρεβανσιστικά συναισθήματα.
Οφείλουν δε, να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από την μόνιμη επωδό της προβοκάτσιας, όπως ακούσαμε δια στόματος κ. Ήσυχου στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Και η ανευθυνότητα έχει τα όριά της!
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και όχι την προπαγανδιστική προώθηση των πολιτικών της Κυβέρνησης.
Τέτοιου είδους προπαγανδιστικές πρακτικές, θυμίζουν χαρακτηριστικά ολοκληρωτικών καθεστώτων.