Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στις ΗΠΑ (Βίντεο )

treno filadelfeia
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό ενός περιφερειακού τρένου στη Φιλαδέλφεια (ανατολικές ΗΠΑ), σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η πυροσβεστική υπηρεσία της Φιλαδέλφεια επιβεβαίωσε τον εκτροχιασμό, αλλά δεν ήταν προς το παρόν σε θέση να δώσει έναν απολογισμό. Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πολλές μονάδες έχον κινητοποιηθεί προκειμένου να επέμβουν στον τόπο του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ττου NBC, περίπου πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλά βαγόνια βρίσκονται έχουν πέσει στο πλάι ή στην άκρη των σιδηροδρομικών γραμμών.
Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε από τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών και της Αστυνομίας που υπερίπτανται του σημείου του ατυχήματος να βοηθήσουν τη διάσωση των επιβαινόντων.
 Πλάνα που μεταδόθηκαν σχεδόν αμέσως από επιβάτες στο Twitter δείχνουν διασώστες μέσα στα αναποδογυρισμένα βαγόνια καθώς και επιβάτες που τριγυρνούν σαν χαμένοι μέσα στα βαγόνια.
 Τα αίτια του δυστυχήματος που συνέβη τη νύχτα (ώρα ΗΠΑ) δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.