Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHSWL0o5kZuF6DuE22ktZ2lzypkV1fPt5LcRil6NbtpikFsQieyEhU8lLfSh7b-Yw0-Ieltv19msBqutDm7uAP6IUzoFB-Gahs7S8V5iDVlpiHV3X0BtrKSuHIoei65VVYl2rq77ukC2E/s1600/vedddq.pngΗ κυβέρνηση Σαμαρά είχε το σθένος, αλλά και τα επιχειρήματα να αντισταθεί στις πιέσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τους απεμπόλησε σε μόλις τρεις μήνες, όπως προκύπτει από την παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών, για την κατάργησή τους από το Σεπτέμβριο. Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν και οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στη διαμονή, στην εστίαση, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων των νησιών.

Αυτή η άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία των νησιωτικών περιοχών και κυρίως στον Τουρισμό.

Ο Υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μίλησε και για επιστροφή του ΦΠΑ που θα αυξηθεί στους νησιώτες, μέσω μιας «απλής ηλεκτρονικής διαδικασίας», τόσο απλής που δεν μπήκε στον κόπο να την εξηγήσει. Μια εξαγγελία ανάλογης «σοβαρότητας» με αυτήν για τους τουρίστες-ελεγκτές που - υποτίθεται - θα ήλεγχαν την έκδοση αποδείξεων.

Όταν ο αυτοσχεδιασμός συναντά τη φαιδρότητα, το τίμημα είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες, θα κληθούν να καταβάλουν το βαρύ τίμημα που αντιστοιχεί στους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε.