Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Γκιουλέκας για Γραμματέας της Κ.Ο.

Ανατροπή εν όψει στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνιστή τον Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος, ενώ μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως ο σχεδόν βέβαιος νέος Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κυβερνώντος κόμματος, προβάλλει πλέον ως το φαβορί για να διαδεχθεί τον Κώστα Τασούλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο Κώστας Γκιουλέκας θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός που μπορεί να ενώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μια δύσκολη μάλιστα πολιτικά περίοδο, ενώ καταγράφει αποδοχή σχεδόν στο σύνολο της Νέας Δημοκρατίας. Το όνομά του για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήρθε στο προσκήνιο μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει στην κυβέρνηση τον Κώστα Τσιάρα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού. Ο κ. Τσιάρας ήταν μέχρι πρότινος ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Κώστα Τασούλα.
Η θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κομματικό αξίωμα που αναζητεί καινούριο… ένοικο, μετά από αυτό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Συγγρού, που έμεινε κενό μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου.

statesmen.gr