Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αναθεώρηση σχεδίου πόλης Λυγιάς

Την Παρασκευή 29/06/2012 ο φάκελος της πρότασης για την Αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Λυγιάς διαβιβάστηκε από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΚΑ.
Η Δημοτική Αρχή εργάστηκε με επιμονή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, για να προχωρήσει το θέμα της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Λυγιάς που για χρόνια παρέμενε στην Δ/νση ΠΕ.ΧΩ. της Τρίπολης. Ο φάκελος είχε κατατεθεί τον Μάιο του 2005 στην παραπάνω υπηρεσία και τα τελευταία συμπληρωματικά στοιχεία του φακέλου στάλθηκαν τον Οκτώβριο του 2009. Από τον Ιανουάριο του 2011 ο Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον αρμόδιο υπάλληλο της Τρίπολης προκειμένου να διαβιβαστεί το συντομότερο δυνατό ο φάκελος στο ΥΠΕΚΑ που έχει την αρμοδιότητα έγκρισης της πρότασης αναθεώρησης. Τον Απρίλιο του 2012 ζητήσαμε εγγράφως την δέσμευση της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ για τον χρόνο αποστολής του φακέλου και μας απάντησαν ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου ο φάκελος θα έχει διαβιβαστεί στο ΥΠΕΚΑ όπως και έγινε.
Θεωρούμε ότι ένα βασικό στάδιο της μελέτης ολοκληρώθηκε. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε και στο ΥΠΕΚΑ να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την έγκριση της πρότασης αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Λυγιάς που θα προσφέρει στους κατοίκους αλλά και σε όλη την περιοχή ένα μοχλό ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής που για πολλά χρόνια έλειπε και καθήλωνε ένα χωριό στην στασιμότητα.