Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Τα εσωκομματικά στο επίκεντρο εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης

      
ΠΑΣΟΚ: Τα εσωκομματικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Ερωτηματικό το τι θα πράξουν οι
          
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι Εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.
Κατ’ αρχήν, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει σε αυτή το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και για την «ανασύσταση» του κόμματος που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό.
Παράλληλα, όλοι, όμως, περιμένουν με αγωνία να δουν το κατά πόσο θα βρίσκονται στη Συνδιάσκεψη όλα τα «κορυφαία» στελέχη του κόμματος, καθώς το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι και πάλι σε πολύ άσχημο επίπεδο έπειτα από την απόφαση να μη συμμετάσχει με στελέχη του στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της σφοδρής αντιπαράθεσης για το θέμα της συμμετοχής ή όχι στελεχών του κόμματος στην κυβέρνηση, αναμένεται να δώσει το παρών στις εργασίες της Συνδιάσκεψης. Το ίδιο ισχύει και για τον Γ. Ραγκούση, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν έχει σκοπό να ζητήσει το λόγο ή να κάνει κάποια παρέμβαση στις εργασίες της Συνδιάσκεψης. Ωστόσο, αίνιγμα αποτελεί το τι θα πράξει η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία, σε συνομιλίες με συνεργάτες της, έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς έχει έρθει σε ρήξη με τον κ. Βενιζέλο. Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα ακολουθήσει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Προσπάθεια συσπείρωσης από τον Βενιζέλο
Πληροφορίες, πάντως, θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί να κάνει ένα άνοιγμα στους διαφωνούντες και να επιδιώξει τη συσπείρωση στο κόμμα. Ο κ. Βενιζέλος, αναμένεται να επαναλάβει ότι επιδιώκει ένα κόμμα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που αποδέχονται τις αρχές και τις θέσεις του, αποκεντρωμένο, με σεβασμό στις περιφερειακές του εκφράσεις, «ένα κόμμα συλλογικό διανοούμενο» της σύγχρονης εποχής.
Παράλληλα, αναμένεται να καλέσει όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους πολίτες που νιώθουν ότι ανήκουν στον χώρο του κόμματος, να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας, μέσα από τις οποίες θα προκύπτουν οι νέες οργανώσεις.
Τέλος, αναμένεται να ζητήσει από τους υποψηφίους του κόμματος, τα ενεργά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, τα παλαιά στελέχη, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και τα στελέχη των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων να στηρίξουν τη διαδικασία της αυτοοργάνωσης ανανεώνοντας την ιδιότητα του μέλους της παράταξης.

Άνοιγμα σε ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους
Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το άνοιγμα που επιχειρεί ο κ. Βενιζέλος στη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει στελέχη των δύο κομμάτων να παραβρεθούν στην Εθνική Συνδιάσκεψη. Όπως έχει γίνει γνωστό, η Δημοκρατική Αριστερά θα εκπροσωπηθεί από τον γραμματέα του κόμματος Σπύρο Λυκούδη, όπως επίσης και από τον εκπρόσωπο Τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο.

eklogika.gr