Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τον Πελπίδα Καλλίρη επιλέγει ο Μεϊμαράκης για τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής

Δυο κατεξοχήν δικούς του ανθρώπους, τον Πελοπίδα Καλλίρη και τον Κώστα Δόλογλου φαίνεται να επιλέγει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τους βασικούς πολιτικούς ρόλους στη Βουλή, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πελοπίδας Καλλίρης δείχνει να είναι εκείνος τον οποίο θα εμπιστευτεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, ενώ ο Κώστας Δόλογλου θα αξιοποιηθεί στην αμέσως επόμενη, ως Ειδικός Γραμματέας.
Τόσο ο Πελοπίδας Καλλίρης όσο και ο Κώστας Δόλογλου είναι στελέχη με πολυετή θητεία και προσφορά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αμφότεροι έχουν ως εσωκομματική αναφορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στράφηκε σε εκείνους, μετά την πανηγυρική και σαρωτική εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, με τον μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό αριθμό ψήφων.
Ο Πελοπίδας Καλλίρης ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Κόρινθο, ενώ ως οικονομολόγος είναι από το 2008 πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ο Κώστας Δόλογλου από την πλευρά του, είχε ενεργό ρόλο στη Ρηγίλλης επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, καθώς και στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.