Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Η επένδυση του ΣΚΑΪ σε μια διαφορετική "αισθητική", με την Έλενα Παπαδημητρίου

Elena-Papadimitriou

Λένε συνήθως ότι τα “καλά παιδιά”… δεν πηγαίνουν πουθενά. Στην περίπτωση της Έλενας Παπαδημητρίου, η παραπάνω διαπίστωση βρίσκει την εξαίρεσή της, καθώς η εξαιρετική δημοσιογράφος, μετά από μακρά και συνεπή διαδρομή αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας στο Mega, μετακομίζει στον ΣΚΑΪ, όπου και αναλαμβάνει την παρουσίαση ενός νέου ενημερωτικού μαγκαζίνο.
Το νέο εγχείρημα ονομάζεται “Newsroom”, παραπέμποντας και στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που σπάει τα ταμεία παγκοσμίως, και παρουσιάζει τη δημοσιογραφία όπως θα έπρεπε να είναι, στη μάχιμη και παρεμβατική πλευρά της, μακριά από κιτρινισμούς και διολίσθηση στα πολύ χαμηλά ράφια στα οποία έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Η ίδια η Έλενα Παπαδημητρίου άλλωστε συνήθιζε να αναζητεί και να καταγράφει τις διεθνείς ειδήσεις από τις οποίες και επηρεάζεται άμεσα η καθημερινότητα όλων μας, με μια διαφορετική και περισσότερο “ψαγμένη” ματιά.
Παράλληλα, ήταν εξαρχής εξαιρετικά δραστήρια στα social media, οικοδομώντας ένα προφίλ πιο κοντά στη σημερινή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε, ενώ δηλώνει φανατική των εκδηλώσεων του TEDx, και των στοχευμένων βημάτων προς το μέλλον που μπορεί να γίνουν μέσα από τη ζύμωση νέων ιδεών, κουλτούρας και αισθητικής.
“Newsroom” λοιπόν, από τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στον ΣΚΑΪ. 13.00-15.00, ένα δίωρο που στοχεύει να φέρει φρεσκάδα σε μια ζώνη που έχει… ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από δημοσιογραφία “άλλου” (όχι ιδιαίτερα υψηλού) επιπέδου.

ysterografa.gr