Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά θα αναδείξει το προϊόν και θα ενισχύσει την περιφερεια​κή οικονομία της Πελοποννήσ​ου


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχετικά με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για τις ελιές δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παρακολουθούν τις εξελίξεις όσον αφορά την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για τις ελιές από πολύ κοντά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται για το θέμα αυτό σε συνεργασία με την ΕΑΣ Μεσσηνίας και θέση της είναι ότι η ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας πρέπει να επεκταθεί και στους όμορους Νομούς, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η παραγόμενη ποσότητα, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητά του, αναδεικνύοντας το εξαιρετικό αυτό προϊόν ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία της Πελοποννήσου».
Το αίτημα της ΠΕΜΕΤΕ, συνέχισε η κα Νικολάκου, η οποία κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου στο ΥΠΑΑΤ, είναι εντελώς ανυπόστατη και ατεκμηρίωτη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη και είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την άποψη που αυτός έχει εκφράσει και η οποία ταυτίζεται με αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα το ΥΠΑΑΤ θα απαντήσει αυστηρά σε όσους προσπαθούν να αποτρέψουν την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά» δήλωσε τέλος η κα Νικολάκου.