Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Θανάσης Δαβάκης: καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων μηνών στους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή δεδουλευμένων μηνών στους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες:

«Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν την ευθύνη φύλαξης εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων της πατρίδας μας, διότι δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, παραμένουν απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν έξοδα για τις μετακινήσεις τους από και προς τους αρχαιολογικούς χώρους την ευθύνη φύλαξης των οποίων έχουν. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις παρά το γεγονός ότι η σύμβαση τους έχει λήξει από την 31η Οκτωβρίου 2011, ακόμα δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν έναν μήνα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εκδίδει πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου, για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με θέμα “Αναβάθμιση Υπηρεσιών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων”!

Είναι πασιφανές ότι η κατάσταση αυτή εκθέτει το Υπουργείο Πολιτισμού, που οφείλει να δεσμευτεί ότι άμεσα θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, σταματώντας τις φιέστες και τα επικοινωνιακά τρικ.
Δεν θα επιτρέψουμε η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί επί μακρόν!
Για το λόγο αυτό εκτός από την αυτονόητη κατάθεση σχετικής Ερωτήσεως στη Βουλή, κάνουμε έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού, να αναλογισθούν την άσχημη ψυχολογία αυτών των ανθρώπων αλλά και των οικογενειών τους, εξαιτίας του ότι ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων  βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και τους ζητούμε  άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προχωρήσουν στην επίλυση του προβλήματος».