Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης : Συμμετοχή του Δήμου μας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 5 – 14 Φεβρουαρίου

 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου #5η ημέρα-Το Πρόγραμμα της Τρίτης 09/02

“Παλεύοντας για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεκδικούμε το αύριο του πλανήτη”

Ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, διαδικτυακά, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά, οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν on line  και δωρεάν 55 ταινίες του εκλεκτού διεθνούς προγράμματος του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου, «Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που παραδοσιακά φιλοξενείτο στις αίθουσες 9 πόλεων κάθε Ιανουάριο,  θα πραγματοποιηθεί στο Διαδίκτυο με όλη τη ποικιλομορφία του, και θα επισκεφθεί τους θεατές στο σπίτι τους, επεκτείνοντας έτσι την γεωγραφική του εμβέλεια. Αυτό που τώρα οργανώνεται διαδικτυακά, είναι προπομπός του Φεστιβάλ που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία  τον Μάιο.  Οι ταινίες που επιλέχθηκαν για το φετινό Φεστιβάλ όχι μόνο αντικατοπτρίζουν μία πρωτοτυπία και αισθητική αριστεία, αλλά προσφέρουν πολλές διαφορετικές πολιτιστικές και κοινωνικές εμπειρίες και απόψεις. Πενήντα δύο σκηνοθέτες από 29 χώρες συμμετέχουν συνολικά στο πρόγραμμα και μας καλούν ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας στον κόσμο, έτσι όπως αυτοί τον έχουν αντιληφθεί και αποτυπώσει, άλλοτε σκληρά, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε νοσταλγικά, άλλοτε με κριτική και άλλοτε με συμπάθεια. Οι ταινίες στο κεντρικό αφιέρωμα «Διεκδικώντας την ελευθερία» θα μας κάνουν να καταλάβουμε ότι το να κάνεις ένα ντοκιμαντέρ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απόλυτη αναγκαιότητα. Θα μας κάνουν να καταλάβουμε την παγκόσμια ανάγκη μας για διαπολιτισμικό διάλογο και κατανόηση της διαφορετικότητας».

Με 5 πανελλήνιες πρεμιέρες ξεκινάει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου!

Με πέντε εξαιρετικές ταινίες τεκμηρίωσης, εκ των οποίων οι τέσσερις σε πανελλήνια πρώτη προβολή, συνεχίζεται την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου το 7ο Διεθνές  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται διαδικτυακά με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού&Αθλητισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μέσα από την ιστοσελίδα https://www.peloponnisosdocfestival.com. Ακόμη, στο πρόγραμμα της Τρίτης θα βρείτε μία ταινία από το Αφιέρωμα 'Διεκδικώντας την Ελευθερία' και δύο ταινίες για την Ισότητα των Φύλων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της 5ης ημέρας του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τα ντοκιμαντέρ:
With eyes open/ Με τα μάτια ανοιχτά (Ισπανία 2019-πανελλήνια πρεμιέρα&αφιέρωμα στην Ισότητα), Time is on our side/ Ο χρόνος είναι με το μέρος μας (Βέλγιο 2019, πανελλήνια πρεμιέρα&αφιέρωμα Διεκδικώντας την Ελευθερία), Daughter of Camorra / Κόρη της Καμόρα (Σλοβενία 2019-πανελλήνια πρεμιέρα),Forman vs Forman/ Φόρμαν εναντίον Φόρμαν (Τσεχία 2019) και Daddy/Πατέρας (Δανία 2020, πανελλήνια πρεμιέρα&αφιέρωμα στην Ισότητα).

Το κοινό ψηφίζει!
Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος κάθε ταινίας, το κοινό μπορεί να ψηφίζει με 1 έως 5 αστέρια στον βαθμό που του άρεσε η ταινία που παρακολούθησε. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα απονείμει τον Μάιο το Bραβείο Kοινού για το Kαλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ! Προσοχή! Η βαθμολόγηση καθε ταινίας μπορεί να γίνει μόνο την ημέρα της προβολής της.

Δείτε περισσότερα στο επισυναπτόμενο Πρόγραμμα.

 

Στη διάθεσή σας,

 

Ευθυμία-Μαρία Μούζου
Γραμματεία Δημάρχου

Logo

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης