Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, ομόφωνα προσυπογράφει το ψήφισμα της 1/11/2015 των δημοτών του Δήμου μας. Προσκαλεί τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Χώρας μας, καθώς και την ΚΕΔΕ να στηρίξουν αντίστοιχα αντιπολεμικά ψηφίσματα. 
Είναι ξεκάθαρο ότι η ρίζα του προσφυγικού ρεύματος από τις χώρες κυρίως της Μέσης Ανατολής, είναι οι πόλεμοι  που προκαλούνται από τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των εμπόρων του θανάτου. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι τα συμφέροντα αυτά, υποστηρίζονται φανερά ή κρυφά από τις πολιτικές  των ισχυρών κρατών.
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες που θέλουμε να ζήσουμε σ’ αυτόν τον κόσμο με ειρήνη, είναι να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας στις κυβερνήσεις των ισχυρών χωρών του πλανήτη.

Ζητάμε τη συμπαράσταση των πολιτών όλου του κόσμου.

Ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση, να κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε η μετακίνηση των ανθρώπων απ’ την Τουρκία στην Ελλάδα να γίνεται με ασφαλή τρόπο.

Απευθυνόμαστε στους ισχυρούς της Γης.
Σταματήστε τον θάνατο που προκαλούν τα όπλα που παράγονται στις χώρες  σας.
Όχι άλλο αίμα για το χρήμα.
Οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Γης, θέλουμε να ζήσουμε, με ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, και ειρήνη.

Επίσης,
Διεκδικούμε την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας που παραπέμπει σε εργασιακό μεσαίωνα, την άμεση άρση της μνημονιακής απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που οδηγεί τις υπηρεσίες των δήμων στην ιδιωτικοποίηση και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.