Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Στο κόμμα Λαφαζάνη η Κωνσταντοπούλου με μύδρους κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά! | Λαφαζάνης: Θα εξαντλήσω τη διερευνητική εντολή
Με "σκληρό ροκ" ξεκίνησε η συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο αρχηγός του νέου κόμματος "Λαϊκή Ενότητα", έφτασε στην Βουλή λίγο πριν τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου και στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως το Σύνταγμα έχει γίνει... κουρελόχαρτο από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μεταβαίνει στην Βουλή απλά για να ενημρώσει την ΠτΒ για το νέο του κόμμα.

Λίγη ώρα αργότερα, η Πρόεδρος της Βουλής, σε νέες της δηλώσεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Θανάση Πετράκο, ανέφερε ότι «δεν τιμά την Προεδρία να τοποθετείται μέσω κύκλων» και πως οι θεσμοί πρέπει να έχουν το θάρρος και την παρρησία να μιλούν ειλικρινά.
Ανακοίνωσε δε, ότι σκοπεύει να ζητήσει τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο μετά το δημοψήφισμα για να ενημερωθεί η Βουλή, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο «κεφάλαιο» στην αντιπαράθεση με την Προεδρία. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε προτείνει να μην γνωστοποιηθούν τα πρακτικά της σύσκεψης μέχρι να λήξει ο «κόκκινος» συναγερμός, μια πρόταση που είχε γίνει δεκτή. 
 Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ενημερωθεί η Βουλή για όσα διαδραματίστηκαν στην πολύωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, η οποία όπως είπε ακύρωσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος!


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα…μουλωχτά και χωρίς να ενημερώσει τη Βουλή! «Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, ότι ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας την Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την διαδικασία αυτή από την Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου» απάντησαν κύκλοι της Προεδρίας, λίγη ώρα μετά από την νέα αυτή «επίθεση».




Νωρίτερα είχε εκφράσει και την…πικρία της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει να ενημερώσει «τους εκβιαστές-δανειστές» αλλά όχι τη Βουλή για την απόφασή της να παραιτηθεί

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ευχαρίστησε την κ. Κωνσταντοπούλου που τον δέχτηκε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμβολή της τις επόμενες ημέρες είναι πολύ σημαντική. «Η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή, το μόνο δίκαιο που ισχύει είναι το δίκαιο του μνημονίου, ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία»» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, και συνέχισε: «Πρέπει να παραμείνει δημοκρατία».
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή το Σάββατο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής για την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας.

«Αυτό θα είναι το αντικείμενο της συνάντησής μας, που θα είναι πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική» ανέφερε χαρακτηριστικά, και ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα ένταξης της κ. Κωνσταντοπούλου στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν θα συζητηθεί. «Σας είπα, θα συζητήσουμε για τη Λαϊκή Ενότητα, τις προοπτικές του και τις απόψεις του» επέμεινε ο κ. Λαφαζάνης.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή και το τριήμερο που προβλέπεται. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας έστρεψε τα πυρά του και εναντίον της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι ορισμένοι έχουν κάνει «κουρελόχαρτο» το καταστατικό της Βουλής και το Σύνταγμα.