Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΣΔΙΤ απορριμμάτων: Έτοιμος να λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2022/05/%CE%A3%CE%94%CE%99%CE%A4.jpg 

Το αργότερο, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2022, ο σταθμός μεταφόρτωσης του Σπαθοβουνίου Κορινθίας, θα παραδοθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θα υποδέχεται τα απορρίμματα των δήμων της Κορινθίας, ώστε αυτά, μετά, να προωθούνται στη μονάδα επεξεργασίας της Παλαιόχουνης Αρκαδίας.

Τα πιο πάνω, γνωστοποιήθηκαν, μετά και τη

σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη, με την παρουσία των δημάρχων της 1ης διαχειριστικής ενότητας, των στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Αρχής.

Στην ίδια συνάντηση, έγινε ενημέρωση για την καθυστέρηση που έχει διαπιστωθεί, στην εξέλιξη των εργασιών, στις υπό κατασκευή δύο υπολειπόμενες μονάδες επεξεργασίας, της Σκάλας στη Λακωνία και της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία.

Ο Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε, ωστόσο, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, συγκαλείται σύσκεψη, κατά την οποία, θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα καθυστερούν τα έργα στην Σκάλα και την Καλλιρρόη.

Στόχος είναι, όπως εξήγησε, να γίνει δυνατή, η όσο πιο σύντομη έναρξη λειτουργίας των εν λόγω δύο μονάδων, εκ των οποίων – σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης – η πρώτη προορίζεται για την διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων της Λακωνίας και η δεύτερη των δήμων της Μεσσηνίας, καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας της Αρκαδίας.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ενημέρωση, ότι στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου, λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της εταιρείας από τους δήμους, των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων, γίνεται στην Παλαιόχουνη.

Αρμόδιος για την συγκέντρωση των χρημάτων είναι ο Φ0ΔΣΑ, ο οποίος θα τα παραδώσει στην Περιφέρεια, η οποία και θα προβεί στην πληρωμή της διαχειρίστριας εταιρείας.

Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι με απόφαση του ΦΟΔΣΑ, οι επιχειρηματίες που διαθέτουν απορρίμματα προς επεξεργασία στην Παλαιόχουνη, θα καταβάλουν το ίδιο ακριβώς αντίτιμο, ανά τόνο που καταβάλουν και οι δήμοι.