Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Σύσκεψη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στις 12:00, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κορινθίας κα Μαρία Θελερίτη, κος Γιώργος Ψυχογιός και κος Γιώργος Τσόγκας.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους βουλευτές συζήτησε μαζί τους όλα τα θέματα που αφορούν το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Αναφέρθηκε δε, στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και τόνισε ότι η χρήση του αφορά μόνο το Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει ως πρόταση της, την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων της, με αποδέκτη του υπολείμματος το ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου.
Εξήρε όμως και την αναγκαιότητα ύπαρξης συναίνεσης όλων των εμπλεκομένων φορέων και εξεύρεσης οριστικής λύσης, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια υγεία και το κόστος διαχείρισης.
Επισήμανε την προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή, στον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη, τους δύο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας καθώς και την αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων, εντός των αξόνων του νέου ΕΣΠΑ.
Για όλα τα παραπάνω ζήτησε την υποστήριξη των βουλευτών και τους ευχαρίστησε όλους από καρδιάς για την παρουσία τους στο Δήμο.
Οι βουλευτές αφού άκουσαν με κατανόηση όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσαν το Δήμαρχο ότι θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.