Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη Πέτρου Τατούλη στους αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα. - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εκπληκτικά τα αποτελέσματα των επενδύσεων μας στον πολιτισμό»

Εμφάνιση IMG_2220.JPG
«Επιτυγχάνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα του πολιτισμού με τις στρατηγικά στοχευμένες επενδύσεις μας και τις εξαιρετικές συνεργασίες μας με τους Δήμους και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους, την ανάπλαση των οποίων έχει χρηματοδοτήσει με 6 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

Εμφάνιση IMG_2137.JPGΕμφάνιση IMG_2148.JPG
«Ανάλογα αποτελέσματα δεν έχει να επιδείξει ούτε η σημερινή, αλλά ούτε και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις» σημείωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι «αποδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία της ενδυνάμωσης του Περιφερειακού 
θεσμού με αρμοδιότητες και κυρίως με την ευθύνη της ανάπτυξης, καθώς τα έργα που υλοποιήσαμε έχουν εξαιρετική αναπτυξιακή δυναμική, όχι μόνο για την Αργολίδα και την Πελοπόννησο, αλλά για το σύνολο της χώρας, εφόσον ο διεθνής τους χαρακτήρας είναι δεδομένος».
Εμφάνιση IMG_2163.JPGΕμφάνιση IMG_2176.JPG
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Θεοφάνη Στεφανόπουλο, Βασίλειο Σιδέρη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αργολίδας κ. κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, Αναστάσιο Τζανή και Ιωάννη Σαρρή, επισκέφθηκε την Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης, το Καθολικό της
 Αγίας Μονής, την Ακροναυπλία και το Βυζαντινό Μουσείο του ΆργουςΕμφάνιση IMG_2177.JPGΕμφάνιση IMG_2188.JPG
όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο και Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο και ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου και στελέχη της Εφορείας.
Εμφάνιση IMG_2194.JPGΕμφάνιση IMG_2195.JPG
Ο κ. Τατούλης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε εξαιρετικό το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων και σημείωσε ότι οι χώροι αυτοί προσφέρουν πλέον μια άλλη αναβαθμισμένη ποιότητα στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. 
Εμφάνιση IMG_2258.JPGΕμφάνιση IMG_2264.JPG
«Ενισχύουν την ταυτότητά της, παρέχοντας ταυτόχρονα ποιοτικές υπηρεσίες, τόσο στο επίπεδο της πρόσβασης και της πληροφόρησης των επισκεπτών, όσο και της εκπαίδευσης των νέων γενιών, που θα δημιουργήσουν την κρίσιμη μάζα που θα στηριχθεί στην ιστορία του για να εμπνεύσει το έθνος στο μέλλον».
Εμφάνιση IMG_2206.JPGΕμφάνιση IMG_2209.JPG
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφερόμενος ειδικά στο Βυζαντινό Μουσείο του Άργους, έκανε λόγο για μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση για την ιστορία μιας από τις πιο σημαντικές πόλεις στην ιστορία και ταυτόχρονα υπενθύμισε τις ενέργειές του από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το μουσείο.
Εμφάνιση IMG_2236.JPGΕμφάνιση IMG_2224.JPG
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε τέλος τα συγχαρητήριά του στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και στο σύνολο του προσωπικού της υπηρεσίας
 για την εξαιρετική δουλειά και δήλωσε ότι «τα λεφτά που επενδύσαμε στους χώρους πολιτισμού της Αργολίδας έχουν πιάσει τόπο και καθιστούν διακριτό το ανταγωνιστικό οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της περιοχής».      

 Εμφάνιση IMG_2270.JPGΕμφάνιση IMG_2292.JPG