Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες – Παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ - Άγρια επεισόδια νωρίτερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πορεία προς την πλατεία Κουμουνδούρου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι αγρότες από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Μακεδονία, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια.
Αστυνομικά οχήματα έχουν στηθεί επί της Πειραιώς.
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στους αγρότες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ολα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες φτάνοντας στο υπουργείο αντίκρισαν τις κλούβες των ΜΑΤ και τις αστυνομικές δυνάαμεις να είναι μπροστά
στην είσοδο και να μην τους επιτρέπουν να προχωρήσουν. Σε αυτή τη θέα οι αγρότες εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στις κλούβες με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με χρήση χημικών. "Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα" το σύνθημα που φώναζαν, ενώ φώναζαν στους αστυνομικούς για την παρουσία τους μπροστά στο υπουργείο. "Ντροπή σας, τι έρχεστε και βάζετε αυτά εδώ (σ.σ. εννούσε τις κλούβες)".«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.
Λίγη ώρα αργότερα και αφού η κατάσταση είχε ηρεμήσει προσωρινά, οι αγρότες εξαγριώθηκαν και πάλι, αφού αρνήθηκε να δεχτεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αντιπροσωπεία 40 ατόμων για να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Τελικά, συμφωνήθηκε να περάσουν 8 άτομα για να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος όμως πριν τους συναντήσει έριξε λάδι στη φωτιά, δηλώνοντας πως "άλλο διάλογος και άλλο τραμπουκισμός".
Αλλά ούτε και αυτή η συνάντηση θα γίνει, γιατί οι αγρότες έθεσαν όρο να μπουν μαζί τους στη συνάντηση κάμερες από την ΕΡΤ και το Creta TV αλλά το υπουργείο αρνήθηκε και τότε ξεκίνησε ο νέος γύρος επεισοδίων!... 
Ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 4 προσαγωγές. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραμένουν κλειστοί. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και αφορολόγητο, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τα επίμαχα νομοσχέδια.
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου σχολιάζοντας τυα επεισόδια είπε: «δεν θα ήταν ποτέ όμως δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του Υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αποστόλου έχει ως εξής: Τις τελευταίες ώρες έχουμε το θλιβερό φαινόμενο να σημειώνονται επιθέσεις με ξύλα και πέτρες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη συγκέντρωση αγροτών από την Κρήτη. Παρότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο Υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα. Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους. Δε θα ήταν ποτέ όμως δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του Υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων. Οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του Υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη. Άλλο όμως ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν.