Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθη 16χρονος Αλβανός που έκλεψε δέκα τόνους λεμόνια από αγροκτήματα στη Δυτική Κορινθία

Κορινθία: Ανήλικος έκλεψε δέκα τόνους λεμόνια!
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δεκαεπτά περιπτώσεις κλοπής αγροτικού προϊόντος από αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο Άνω Διμινιό Κορινθίας ένας 16χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ όπως επιπλέον προέκυψε διέμενε παράνομα στη χώρα.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ο 49χρονος πατέρας του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ο ανήλικος προχθές το πρωί, στο Άνω Διμηνιό  αρχικά αφαίρεσε από αγρόκτημα διακόσια πενήντα κιλά λεμόνια και στη συνέχεια τα φόρτωσε σε όχημα. Μετά από οργανωμένη  επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντόπισαν τον ανήλικο, το απόγευμα της ιδίας ημέρας και τον συνέλαβαν, ενώ το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανήλικος, από τα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψή του, είχε διαπράξει ακόμη δεκαέξι κλοπές σε αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όπου αφαίρεσε συνολικά πάνω από δέκα τόνους λεμόνια, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Επιπλέον, όπως προέκυψε ο ανήλικος, την ανωτέρω ποσότητα αγροτικού προϊόντος, την διέθετε έναντι χρηματικού ποσού σε δύο Έλληνες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

.