Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η Μέρκελ... διαλέγει ημερομηνία για εκλογές στην Ελλάδα

angela-merkel-antonis-samaras
Την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα… διαλέγει ουσιαστικά η Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της σημερινής συνάντησής της με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς από το πλαίσιο των διεκδικήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού που θα ικανοποιηθούν, θα εξαρτηθεί το αν οι κάλπες θα στηθούν άμεσα, ή μετά από μερικούς μήνες.
Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο Βερολίνο, έχοντας στις φαρέτρα του τα αριθμητικά δεδομένα που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και παρουσιάζει βελτίωση στα βασικά οικονομικά μεγέθη της.
Απ’ την άλλη όμως, οι αριθμοί αυτή δεν απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση στην ελληνική οικονομία, η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά της λόγω της σφοδρής λιτότητας και της ακανόνιστης φορολογικής πολιτικής, στο πλαίσιο του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να παρατηρείταιν συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, αν όχι οργή.
Την πραγματικότητα αυτή καλείται να διαχειριστεί ο Αντώνης Σαμαράς, και στην περίπτωση που η Άνγκελα Μέρκελ δεν συναινέσει σε απτά και μετρήσιμα βήματα… ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας, τόσο στο θέμα του χρέους όσο και της ελάφρυνσης της φορολογικής πολιτικής, είναι αυτονόητο ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία θα υποχρεωθεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές;
Πότε; Ακόμη και εντός του Νοεμβρίου, λένε οι πλέον υποψιασμένοι…

υστερογραφα