Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0 : Κρατάει τη νίκη και μετράει τις πληγές του…

  

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα και απουσίες ειδικά στην επίθεση, έπαιξε για 40’ χωρίς σέντερ φορ, αλλά κατάφερε να κερδίσει με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο  και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα και απουσίες, αλλά και μέσα στο ματς είδαν τους Βέρμπιτς, Σπόραρ να εγκαταλείπουν τραυματίες με τον Τερίμ να παίζει έχοντας τον Μπερνάρ σέντερ φορ για 40’.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά μόλις δέχθηκαν το πρώτο γκολ από τον Αϊτόρ… κατέρρευσαν και δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Λοντίγκιν στη συνέχεια.

Λίγο μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών της αναμέτρησης, ήρθε και η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Σπόραρ να υποδέχεται ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή και με το σουτ ανάγκασε τον Γραμματικάκη σε μία σημαντική επέμβαση, ώστε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Στο 19′ απείλησαν ξανά οι “πράσινοι” με τον Μλαντένοβιτς να δοκιμάζει το πόδι του, αλλά και πάλι επενέβη ο γκολκίπερ του Αστέρα, ενώ στο 22′ δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η κεφαλιά του Σπόραρ πέρασε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 28′. Ο Χουχούμης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Καλτσάς έπιασε το σουτ, με τον Λοντίγκιν να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ. Το “τριφύλλι” απείλησε μετά από νέα συνεργασία των Μλαντένοβιτς-Σπόραρ, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου στο 31ο λεπτό δεν βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής, όμως η εκτέλεση του Μπερνάρ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, το πέτυχαν στο 5ο λεπτό του δευτέρου μέρους με την πρώτη τους ευκαιρία. Ωραία ανάπτυξη για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαντσίνι να βγάζει την σέντρα και τον Αϊτόρ με πλασέ να ανοίγει το σκορ για το 1-0 στο 50′. Το γρήγορο γκολ των “πρασίνων” στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού και έκανε την ζωή των γηπεδούχων πιο εύκολη. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, καθώς το “τριφύλλι” πέτυχε το γκολ που έψαχνε, ενώ η απουσία καθαρόαιμου φορ, μετά τον τραυματισμό του Σπόραρ, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να τραβηχτεί πιο πίσω. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι βρήκαν δεύτερο γκολ και “κλείδωσαν” τη νίκη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στα αριστερά όπου ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα με τον Γεντβάι να παίρνει την κεφαλιά και να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 74′. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (26′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61′ Τσόκαϊ).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Σουρλής (58′ Ζουγλής), Αλάγκμπε, Μουνάφο (73′ Γιαμπλόνσκι), Σίτο (46′ Κρεσπί), Μάντζης, Καλτσάς (73′ Μπαρτόλο).