Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κώστας Κόλλιας: «Ξεκινούν τα έργα στην Ολυμπία Οδό»


Τη δέσμευση της Κυβέρνησης για άμεση συνέχιση των έργων στην Ολυμπία Οδό επανεβεβαίωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, στα πλαίσια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Έπειτα από μία μακρά σειρά παρεμβάσεών μου, τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Κυβέρνησης, όσο και τώρα, διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι αρχίζω να λαμβάνω τις πρώτες δεσμευτικές και θετικές απαντήσεις. Ήδη στις 7 Μαρτίου, έπειτα από  συνάντηση που είχα με τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης, δημοσιοποίησα δελτίο τύπου με τη διαβεβαίωση του κ.Καλογιάννη ότι η Κυβέρνηση θεωρεί την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού  ως έργο ύψιστης προτεραιότητας και ότι θα είναι ο πρώτος από τους μεγάλους οδικούς άξονες που θα πάρει το πράσινο φως για κατασκευή.

Την Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση ότι η συνέχιση των έργων θα ξεκινήσει άμεσα και ότι πιθανώς και μέσα στον Απρίλιο θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια. Θα ήθελα δε να επισημάνω ότι η Ολυμπία Οδός είναι ενταγμένη στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, καθώς συνδέει την πρωτεύουσα, αλλά και όλη την Ελλάδα, με τη σημαντικότερη πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας, γεγονός που εντείνει τη σπουδαιότητα της άμεσης κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου.

Η ανάπτυξη ξεκινά από τις υποδομές. Η υλοποίησή τους δεν δημιουργεί μόνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, που τόση ανάγκη έχει ο τόπος, αλλά δημιουργεί και πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ανατροφοδοτούν την απασχόληση, την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση γνωρίζει και αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και, ιδιαίτερα της Ολυμπίας Οδού, και αυτό με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι η δέσμευσή της για επανέναρξη των έργων, ακόμα και μέσα στον Απρίλιο, θα τηρηθεί στο ακέραιο.»