Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιείται πρόγραμμα με τίτλο «Σχολικός κήπος – Λαχανόκηπος, Ανθόκηπος (τοπικά φυτά)».

Διαμορφώθηκε ο προαύλιος χώρος του σχολείου με τη δημιουργία θερμοκηπίου, βραχόκηπου με αρωματικά φυτά και δέντρα, λαχανόκηπου, οπωρώνα, καλλιέργεια ιπποφαούς και σε εξέλιξη δημιουργία αμπελώνα. Σκοπός του προγράμματος η δημιουργία μιας αλλιώτικης διάθεσης στους μαθητές για τη σχολική κοινότητα. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την πρωτοβουλία των μαθητών και τη συμβολή φορέων και προσώπων που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόθυμα.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Κώρου Δήμητρα και Θεοδώρου Κυριακή όπως και οι συμμετέχοντες μαθητές νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν: τη Διευθύντρια και πάνω από όλα συνάδελφο και συμπαραστάτη Πρωτοπαππά Μαρία που με ενθουσιασμό υποδέχτηκε την ιδέα μας και βοήθησε στην υλοποίησή της, τον υποδιευθυντή Χαραλαμπίδη Σάββα που ακούραστα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μας, το Σύλλογο των Καθηγητών που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του σε κάθε βήμα μας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Δέδε Γιώργο για τη συμπαράστασή τους, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την προσφορά του και ιδιαίτερα την επίκουρη καθηγήτρια Μπινιάρη Κατερίνα για τις πολύτιμες καινοτομίες της στις δράσεις μας και την εργαζόμενη του Πανεπιστημίου Χρυσοβέργη Παναγιώτα, το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και ιδιαίτερα τους: Πιπίνη Νεκτάριο προϊστάμενο πρασίνου, Μουζάκη Αθανάσιο αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου, Βαρδάκα Γεώργιο υπεύθυνο γραφείου κίνησης, Σεννή Σωτήρη υπεύθυνο καθαριότητας για τους Αγίους Θεοδώρους, Γούναρη Γιώργο, Πέππα Βασίλειο, Καλογήρου Χρήστο και Κιτσαντά Χρήστο, τους Γεωπόνους Νόκα Βασίλη και Δημουλιά Καίτη που αφειδώς πρόσφεραν υλικό και συμβουλές, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων  Δ.Δ.Ε. Κορινθίας Καλογεροπούλου Αριστέα που πάντα ήταν δίπλα μας και τον Βαρελά Γιάννη, το φυτώριο Ιωάννη – Μαρίας Μαθιούδη και το Ανθοκήπιο Λαγάκη, τον Ψυχογιό Χρήστο, τον Άγγελο Μποζίκη, τον Μπεγιάζη Βαγγέλη, τον Αυγουστή Δημήτρη, την καθαρίστρια του σχολείου μας Γεωργιάδη Φωτεινή, τον Νίκα Βαλεντίνο και την δασκάλα Ελένη Καρβέλη. Επίσης τον παλιό συνάδελφο Ασπρή Γιάννη για την πολύτιμη βοήθειά του καθώς και το μαθητή του Λυκείου Ντούνη Αλέξανδρο.

Τελειώνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους μαθητές του σχολείου μας που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, ίδρωσαν και κουράστηκαν και μας γέμισαν με περηφάνεια για ότι φτιάξαμε όλοι μαζί.