Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE TH ΜΕΓΑΛΗ EΒΔΟΜΑΔΑ 26/4-2/5 2021

  

Ω Γλυκύ μου Έαρ

Μ. Δευτέρα έως Μ. Παρασκευή  στις 19:00







Χορός Ψαλτικής Σχολής «Εν Ωδαίς». Διευθύνει ο Πρω­τοψάλτης Γεώργιος Ντόβολος. Διαβάζουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Βάνα Βάσιου.










Σταθμοί στην Ιστορία μας

Μ. Δευτέρα, 26/4 στις 21:00





Ντοκιμαντέρ της Άντζελας Τσιφτσή, σε σκηνοθεσία Πανδώρας Ξαρχάκου και διεύθυνση παραγωγής Φανής Μπεχράκη, στο οποίο κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου μιλούν για εμβλη­ματικά εκθέματα που παρουσιάζονται στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλή­νων, δύο αιώνες μετά».













Η Λειτουργία της Αγίας Καικιλίας

Μ. Τρίτη, 27/4 στις 21:30







Συναυλία Κλασικής Μουσικής από τη Μπαρόκ Βασιλι­κή του Ότομπόυρεν με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Συνθέτης: Γιό­ζεφ Χάιντν - Μαέστρος: Ραφαέλ Κούμπελικ - Ερμη­νεύουν: Λουτσία Ποπ, Ντόρις Σόφελ, Χορστ κ.α









Ιερουσαλήμ του Τζουζέπε Βέρντι

Μ. Τετάρτη, 28/4 στις 21:30







Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι σε λιμπρέτo των Alphonse Royer & Gustave Vaez. Σκηνοθεσία: Hugo de Ana - Μoυσική Διεύθυνση: Daniel Callegari. Η παραγωγή έχει μαγνητοσκοπηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Πάρ­μας το 2017.










Ρέκβιεμ του Μπερλιόζ

Μ. Πέμπτη, 29/4 στις 22:30







Συναυλία από τον Καθεδρικό Ναό του Ρέ­γκενσμπουργκ με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορω­δία της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Ο Κόλιν Ντέιβις διευ­θύνει το έργο που ο Μπερλιόζ αγαπούσε περισσότερο από όλες τις συνθέσεις του. Τενόρος: Κιθ Λιούις.









Ρέκβιεμ του Μότσαρτ 

Μ. Παρασκευή, 30/4 στις 22:00








Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Συμφω­νικής Χορωδίας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, υπό τη διεύθυνση του Κόλιν Ντέιβις. Το τελευταίο έργο του Μότσαρτ, που έμεινε ημιτελές, λόγω του θανάτου του, μαγνητοσκοπημένο στο Χέρκουλεσάαλ του Μονάχου.












Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο

Μ. Παρασκευή, 30/4 στις 23:00





Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία του Πιέρ Πάολο Παζολί­νι με τους: Ενρίκουε Ιραζόκουι, Μαργκερίτα Καρού­ζο, Νινέτο Νταβόλι (1964). Κινηματογραφική μεταφορά του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου. Ο Παζολίνι βρίσκει την Παλαιστίνη του ευαγγελιστή Ματθαίου στα χωριά της φτωχικής νότιας Ιταλίας και παρουσιάζει έναν Χριστό απλό σαν άνθρωπο, αλλά με θεϊκή δύναμη στα λόγια.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Μ. Σάββατο, 1/5 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώ­πινη μοίρα.









Όρθρος και Αναστάσιμη Ακολουθία

Μ. Σάββατο, 1/5 στις 20:45








Βυζαντινή υμνογραφία, σε σκηνοθεσία της Στέλλας Αρκέντη. Όρθρος και Αναστάσιμη Ακολουθία με τους βυζαντινούς χορούς της Αγίας Ειρήνης Αθηνών. Με την Ανάσταση του Ιησού, το Σύμπαν δονείται από το «Χριστός Ανέστη!»










Από Τόπο σε Τόπο - Ίλιον Εορταστικό Πάσχα

Κυριακή του Πάσχα, 2/5 στις 12:00







Στην πασχαλινή γιορτή συμμετέχουν ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης και πλήθος μουσικών. Επίσης, οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Σάββας Σιάτρας, Κώστας Καντζιλιέρης, Βασίλης Αγραφιώτης, Βασίλης Κολοβός, Χρήστος Κισσούδης, Σωτήρης Παπαναστασίου καθώς και χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.













Ο Μικρός Πρίγκηπας

Κυριακή του Πάσχα, 2/5 στις 17:30





Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρκ Όσμπορν (Γαλλία, 2015). Ένα μικρό κορίτσι διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο, κλεισμένο στο σπίτι του. Ανακαλύπτει, όμως, πως δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος, αλλά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.