Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Τα «οράματα» των ιθυνόντων και η αλήθεια για τη λίμνη του Λάδωνα.

 techniti-limni-toy-ladona-to-mystiko-fiord-tis-oreinis-arkadias-fotografies-2352451 

Η τεχνική λίμνη του Λάδωνα ολοκληρώθηκε το 1955 και από τότε αφέθηκε στην τύχη της.

Σήμερα 66 χρόνια μετά, η πρόσβαση στη λίμνη παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, αφού από καμία κατεύθυνση από κανένα δρόμο δεν μπορεί να φθάσει λεωφορείο.»


Οι παραλίμνιοι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ ο κεντρικός οδικός άξονας Μυγδαλιά – Κυράς Γεφύρι – Πουρναριά στο τμήμα προς Πουρναριά παραμένει χωματόδρομος μνημείο αδιαφορίας και εγκατάλειψης όλων των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών.

Ο δρόμος Κυράς Γεφύρι – Θεόκτιστο (111 Ε.Ο) μόλις 12 χιλιομέτρων χωρίς ιδιαίτερα κατασκευαστικά προβλήματα είναι ένας κακός χωματόδρομος προσβάσιμος μόνο με ειδικά οχήματα.

Με αφορμή την προοπτική να γίνουν κάποτε παρεμβάσεις ανάπλασης στην παραλίμνια περιοχή, αμφίβολης χρησιμότητας και οπωσδήποτε όχι πρώτης προτεραιότητας, βλέπουμε όλους εκείνους που ευθύνονται για την εγκατάλειψη της λίμνης να επιδίδονται σε έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό για να μας πείσουν πως πρόκειται για κοσμογονία.

Πολύ κακό για το τίποτα.

Κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές και πολιτευτές κομμάτων που κυβέρνησαν, σημερινές και πρώην Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, ανταγωνίζονται στο ποιος είχε τα καλύτερα οράματα και τη μεγαλύτερη συμβολή για να γίνουν μετά από 66 χρόνια κάποια κιόσκια που θα καταλήξουν να σταλίζουν πρόβατα και μερικές δεκάδες μέτρα ποδηλατόδρομου.

Όσοι αγαπάμε τον τόπο μας, όσοι θέλουμε να αναδειχτούν οι ομορφιές που δώρισε η φύση στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης και να συμβάλουν στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

·        Να αποκατασταθεί η πρόσβαση στη λίμνη, να γίνουν αναγκαίες παρακάμψεις στα χωριά και να ανοίξουν δύσκολες και επικίνδυνες στροφές ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τους γειτονικούς ορεινούς προορισμούς της Αρκαδίας και των Καλαβρύτων.

·        Να βελτιωθεί ο οδικός άξονας Μυγδαλιά – Κυράς Γεφύρι – Πουρναριά και να φύγει ο χωματόδρομος της ντροπής.

·        Να φτιαχτεί ο δρόμος από Θεόκτιστο (111 Ε.Ο) – Κυράς Γεφύρι.

·        Να βελτιωθούν οι παραλίμνιοι δρόμοι και να ανοιχτούν νέοι.

·       Να διασφαλιστεί η σταθερότητα της στάθμης της λίμνης σε υψηλά επίπεδα (Απρίλιος – Οκτώβριος) για περιβαλλοντικούς, τουριστικούς και άλλους λόγους.       

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ