Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Με τέρμα του Μάνταλου η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ιωνικό.

 Ιωνικός-ΑΕΚ 0-1: Νίκησε με Μάνταλο κι επέστρεψε στο -8 η «Ένωση» 

Επιστροφή στις νίκες μετά τη «λευκή» ισοπαλία στην Τρίπολη για την ΑΕΚ που για την 14η αγωνιστική της Super League επιβλήθηκε του Ιωνικού - στην επάνοδο της στην Νίκαια μετά από 14 χρόνια! - με 1-0

Αποτέλεσμα που επανέφερε την «Ένωση» στο -8 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό


Με δύο νέα πρόσωπα (Λε Ταλέκ και Χατζισαφί) αντί των Σιμόες (τιμωρημένος) και Μοχαμάντι (τραυματίας) και με τον (προερχόμενο από τραυματισμό) Γκαρσία στον πάγκο η ομάδα του Γιαννίκη ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ουσιαστική απειλή στα αντίπαλα καρέ.

Μετά την συνεργασία των Άμραμπατ - Μισελέν και το γύρισμα του Γάλλου στον Μάνταλο που, από το ύψος του πέναλτι, σκόραρε (21')

Ήταν η πρώτη ασίστ του νεαποκτηθέντα δεξιού μπακ ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ έφτασε τα 3 τέρματα έχοντας συμμετοχή συνολικά σε 10 της ομάδας του.

Το αμυντικογενές 3-5-2 των γηπεδούχων δεν άφηνε πολλούς χώρους κι ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους αλλά δεν επέτρεπε και στην ομάδα του Σπανού ν' αντιδράσει.

Έτσι ως το φινάλε του ημιχρόνου μόνο οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν, αλλά ο Χουτεσιώτης σταμάτησε τον Τσούμπερ σε τετ α τετ (38') ενώ κεφαλιά του Τζαβέλλα πέρασε άουτ (45').

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι (στους οποίους έλειψε πολύ ο Τουράμ, αλλά κι οι Ρομαό, Μύγας, Ντελγκάδο και Μαχαίρας...) προσπάθησαν με μακρινά σουτ (Λένις, Άοσμαν και Κιάκου) να απειλήσει τον Τσιντώτα με τους φιλοξενούμενους ν' απαντούν μ' εκείνο του Αραούχο (άουτ) κι εκείνα του Αργεντινού και του Τσούμπερ που έβγαλε ο Χουτεσιώτης αφού βρήκαν χώρους όταν οι Νικαιώτες τόλμησαν περισσότερο.

Γκολ δεν βρήκαν άλλο αλλά κράτησαν την εστία τους απαραβίαστη για 4ο αγώνα και τυερμάτισαν το αήττητο σερί των αντιπάλων τους που είχαν 4 πόντους στα δύο τελευταία ματς (κι είχαν στο ενεργητικό τους νίκες επί των Άρη και ΠΑΟΚ)...

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Γκοτσούλιας (66’ Ματσούκας), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες - Βαφέας, Βαλεριάνος, Κάνιας (86’ Καμπράλ), Κιάκος (66’ Μάναλης), Ντάλσιο - Άοσμαν, Λένις.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας - Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ (70’ Σάκχοφ) – Άμραμπατ (83’ Γέβτιτς) , Μάνταλος (70’ Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (92’ Μήτογλου) – Αραούχο (83’ Ανσαριφάρντ).