Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ελλάδα: Για το «5 στα 5» στην Κύπρο η Εθνική

Ελλάδα: Για το «5 στα 5» στην Κύπρο η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Κύπρο (21:45) εκτός έδρας για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Nations League έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση θέλοντας να φθάσει στην πέμπτη της νίκη.

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στην Κύπρο θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της στον όμιλο απέναντι στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια (21:45, Alpha) Ήδη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει τέσσερις νίκες, σε ισάριθμες αγωνιστικές, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ φαίνεται πως έχει καταλήξει σε ένα 4-2-3-1 για την αποψινή αναμέτρηση. Ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται στην εστία, με τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο στο κέντρο της άμυνας. Οι Τσιμίκας και Μπάλντοκ θα είναι οι δυο πλάγιοι μπακ, με τους Σιώπη και Κουρμπέλη να αποτελούν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στη μεσοεπιθετική γραμμή αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μασούρας, Πέλκας και Μπακασέτας, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Δουβίκας. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θα καθίσει για παρθενική φορά στον πάγκο της Κύπρου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τους Παναγή, Κορρέα, Γκόγκιτς, Κατελάρη, Ιωάννου, Κάστανο, Κυριάκου, Αρταματά, Λοΐζου, Παπούλη και Σωτηρίου.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία), με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντμίτρι Ζιουκ και Όλεγκ Μασλιάνκο. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο επίσης Λευκορώσος, Ντζμίτρι Ντζμιτριέου.

Παράλληλα, η Εθνική Ελλάδος στοχεύει στο να συγκεντρώσει βαθμούς, για να αναρριχηθεί ψηλότερα στο ranking της FIFA.

Μια υψηλότερη θέση στην σχετική λίστα θα φέρει καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Euro 2024.

Το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

Βόρεια Ιρλανδία-Κόσοβο (19:00)

Κύπρος-Ελλάδα (21:45)

Η βαθμολογία:

Ελλάδα 12

Κόσοβο 6

Βόρεια Ιρλανδία 2

Κύπρος 2