Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ!!!
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!
Η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική αποτελεί μια πολύτιμη μουσική γνώση για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της Ψαλτικής και να έρθουν σε επαφή με τους ποιητικούς ύμνους της Εκκλησίας μας και τον αστείρευτο πλούτο της. Θεωρείται ως "η μουσική των Αγγέλων" η οποία μέσα από τη μελέτη και την ορθή πρακτική της ηρεμεί ψυχικά τον άνθρωπο υμνώντας το Θεό και τον ενισχύει στη δύσκολη καθημερινότητά του!
Το Δημοτικό τραγούδι από την άλλη είναι δημιούργημα του λαού! Εξυμνεί τις ηρωικές μορφές, τα κατορθώματα, τον πόνο, την ξενιτειά, την αγάπη, τις χαρές και τις λύπες του. Με τα δημοτικά τραγούδια το Γένος των Ελλήνων ονειρεύτηκε την ελευθερία του και οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον. Το δημοτικό τραγούδι αντηχεί βαθειά μέσα στη καρδιά κάθε Έλληνα.
Η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική και το Δημοτικό Τραγούδι αποτελούν έναν πολύτιμο μουσικό θησαυρό! Αυτόν τον θησαυρό έχουμε υποχρέωση να τον μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, ατόφιο και ανόθευτο, κάνοντας πράξη την πραγματική έννοια της λέξης ΠΑΡΑΔΟΣΗ!!!
Σας περιμένουμε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης για να δημιουργήσουμε, να θυμηθούμε και να μάθουμε! Καλή ωδειακή χρονιά!!!
ΝΙΚΟΣ Δ. ΜΠΟΥΖΑΣ 
Καθηγητής Βυαντινής Μουσικής