Τρίτη 22 Μαΐου 2012

O Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες, γιά τη Σύνοδο Κορυφής τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί, σήμερα το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.
Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπόι.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου κ. Ιωάννης Μουρμούρας, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης.

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κυρίους Κυριάκο Βελόπουλο και Παύλο Μαρκάκη.
Κατά τη συνάντηση, οι κύριοι Βελόπουλος και Μαρκάκης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για πανστρατιά των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία. 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Τις υβριστικές αναφορές του κ. Τσίπρα στο νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, κάποιοι τις χαρακτήρισαν γκάφα και κάποιοι υπονόμευση των συμμαχιών της χώρας.
Ο ίδιος το ξεκαθάρισε. Επέλεξε την υπονόμευση.
Απέδειξε, άλλη μια φορά, πόση αλαζονεία κουβαλά και πόσο επικίνδυνος είναι για τα συμφέροντα της χώρας, την οποία απειλεί με διεθνή απομόνωση σε κρίσιμες ώρες».