Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δεν… κουράστηκε να κρατά σημειώσεις ο Άκης;

Το ΠΑΣΟΚ, βαθύ, ιστορικό, αδιόρθρωτο και μοιραίο, δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Με τη διαχρονική αντοχή του μηνύματος… αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, το οποίο σχεδόν περπατά χέρι-χέρι με την προφανή αμφισβήτηση της πραγματικότητας. Και την αντικατάστασή της, από την «πραγματικότητα» που βολεύει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Η είδηση για τις… χιλιάδες σελίδες που έχει καταγράψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα ημερολόγια που κρατούσε, σχεδόν από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το μακρινό 1981, σε κάνει να το… ξανασκέφτεσαι, και να αναρωτιέσαι: Που έβρισκε τον χρόνο, και κυρίως την όρεξη και την έμπνευση να καταγράφει τις εμπειρίες του, και τις προσδοκίες του για το μέλλον.
Ο Άκης αποδεικνύεται πολύ σημαντικότερος από τη μειωτική περιγραφή «ό, τι ώρα πείτε εσείς κύριε Πρόεδρε», που φέρεται να έχει απευθύνει ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ειδικά αν οι ανακριτικές αρχές επιδείξουν… αντοχές, και διαβάσουν όλα τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και… υποθέσεων, που λέγεται ότι περιλαμβάνονται στις χιλιάδες σελίδες των ημερολογίων του Άκη Τσοχατζόπουλου, η ελληνική κοινωνία θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να «ξαναδιαβάσει» το σενάριο της ζωής μας, τα τελευταία 30 χρόνια. Και να κατανοήσουμε ενδεχομένως καλύτερα και περισσότερο πειστικά, το πως φτάσαμε ως εδώ.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr