Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων μέτωπο ενάντια στην ακυβερνησία και την ανευθυνότητα

Σχόλιο του Κώστα Κόλλια για τις πολιτικές εξελίξεις

Με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν στις πολιτικές δυνάμεις σαφή εντολή συνεργασίας, στην κατεύθυνση της αλλαγής των πολιτκών της ύφεσης και της λιτότητας. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς σταθήκαμε εξαρχής ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας, η οποία θα διασφάλιζε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα διαφύλασσε τη χώρα από την απομόνωση και τη χρεοκοπία.
Δυστυχώς, απέναντί μας βρήκαμε αλαζονεία και μαξιμαλιστικές προτάσεις, οι οποίες καταδίκασαν κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Ο κύριος Τσίπρας επέλεξε το δρόμο του διχασμού και των ακραίων θέσεων, διότι είδε μικροπολιτικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του παραδόθηκε. Ουδέποτε είχε υπ’όψιν του ο κ. Τσίπρας τη συνεργασία. Μοναδικός του στόχος εξαρχής ήταν να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, με την ελπίδα να αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη.
Όσα ακούστηκαν αυτό το διάστημα από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν την ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί στις συνιστώσες αυτής της παράταξης. Και είναι αυτονόητο ότι μία παράταξη η οποία καλά καλά δεν έχει αποφασίσει εσωτερικά τις βασικές της θέσεις, δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι προτάσεις που διατυπώνονται από τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα είναι άκρως επικίνδυνες για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, για τη θέση και την εικόνα της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Μίλησε για καταγγελία του μνημονίου, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν εάν δεν πληρούνται ορισμένοι ήδη συμφωνημένοι όροι. Μίλησε απαξιωτικά για κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα προσέβαλε μέσα στην ίδια του τη χώρα τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, τον κύριο Ολάντ,  ο οποίος έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη χώρα μας. Επανέφερε το θέμα του δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι στο ευρώ, σε μια στιγμή που οι Έλληνες με συντριπτικά ποσοστά επαναβεβαιώνουν σε κάθε δημοσκόπηση την πίστη τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αυτή η άκρως επικίνδυνη και τυχοδιωκτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει απέναντί της συσπειρωμένο όλο τον κεντροδεξιό χώρο. Η κυρία Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και στελέχη του ΛΑΟΣ ανταποκρίθηκαν στο κρίσιμο κάλεσμα των καιρών και στην έκκληση του Αντώνη Σαμαρά και ενώθηκαν με τη μεγάλη μας παράταξη σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην ακυβερνησία και την ανευθυνότητα. Πρόγραμμά μας η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικογένειας, η έμφαση στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας και την ανάκτηση της εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας.
Η ενότητα και η σύμπνοια μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τη δύναμη να αγωνιστεί και να κερδίσει το μέλλον. Σε αυτή τη συμμαχία καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ενώσει τη δική του φωνή. Οι πατριωτικές δυνάμεις, όλοι όσοι πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική που οραματίστηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να είναι η χώρα μας ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.