Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Ολάντ απάντησε στον Τσίπρα με… Βενιζέλο

Τον χαρακτηρισμό “Ολαντ-ρέου” φαίνεται ότι… πλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που ορισμένες ώρες μετά τη σφοδρή προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γάλλου Προέδρου πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι την πόρτα των Ηλυσίων Πεδίων πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκε στον Φρανσουά Ολάντ, και ξένισε, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη χρονική συγκυρία της εκδήλωσής της. Το πρωτόκολλο της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι σαφές, αναφορικά με τις συναντήσεις του εκάστοτε ενοίκου του Ελιζέ μονάχα με αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργoύς, η εκτός πρωτοκόλλου συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ωστόσο, αποτέλεσε ουσιαστικά την “απάντηση” στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Φρανσουά Ολάντ είχε προγραμματίσει να συναντήσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δηλαδή στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δηλώσεις Τσίπρα ωστόσο, φαίνεται ότι ενόχλησαν σε υπερβολικό βαθμό το Ελιζέ, και έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκε στο Παρίσι, για μια συνάντηση που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κράτησε περίπου 40 λεπτά.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr