Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Έπιασε... 200 με «πεντάρα»! «Κανονιέρης» ο Ολυμπιακός πριν από το «Έμιρεϊτς» 5 - 1 τον ΠΑΣ

«Πεντάστεροι» Ολυμπιακός και Καλλονή, 1-1 στο Καυτανζόγλειο 
Ακάθεκτος συνέχισε ο Ολυμπιακός και την 5η αγωνιστική της Super League, καθώς επικράτησε άνετα 5-1 του ΠΑΣ Γιάννινα κι έτσι μετρά το απόλυτο «5Χ5» σε νίκες, και έφτασε τις 200 νίκες από τότε που επέστρεψε στο στάδιο «Καραϊσκάκης».
Ένα εκρηκτικό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην άνετη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η αρχή έγινε στο 31` με σκόρερ τον Κασάμι. Ο Ελβετός έγινε αποδέκτης της μπάλας -μετά από παρέμβαση αμυντικού σε προσπάθεια που έκανε ο Ιντέγε να ξεμαρκαριστεί- στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με πλασέ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Βελλίδη (1-0).
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την επίτευξη του πρώτου γκολ, ήρθε και το δεύτερο. Στο 32` και σε μια γρήγορη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Ντουρμάζ έβγαλε σέντρα μέσα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ. Εκεί βρέθηκε ο Φορτούνης, ο οποίος χωρίς ιδιαίτερη πίεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Πετράκη (2-0). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη ένα γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 43ο λεπτό και από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μποτία κι εκείνος με κεφαλιά έκανε το 3-0.
Ο Ολυμπιακός, παρά το ευρωπαϊκό ματς που έχει την επόμενη εβδομάδα, δεν έριξε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο. Με πίεση σε όλες τις γραμμές και τον Μάρκο Σίλβα να είναι συνεχώς όρθιος και να δείχνει στους παίκτες του να ανέβουν προς την περιοχή του ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει άλλες δύο φορές.
Στο 52`, ο Τζημόπουλος στην προσπάθειά του να προλάβει τον Φορτούνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (4-0), ενώ στο 72ο λεπτό, ο Σκόνδρας ανέτρεψε τον Μαζουακού και ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ντουρμάζ διαμορφώνοντας το 5-0.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα το μόνο που κατάφερε μέχρι την ολοκλήρωση του 90λεπτου ήταν να μειώσει σε 5-1, με τέρμα του Λίλα (86`). Ο πανηγυρισμός του τελευταίου, όταν με τα χέρια του σχημάτισε τον δικέφαλο αετό, σύμβολο της αλβανικής σημαίας, προκάλεσε τις αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.
Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Κώστας Φορτούνης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (58' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Σεμπά (67' Κολοβός), Ιντέγιε (58' Φινμπόγκασον).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (66' Κοζορώνης), Μανιάς, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76' Γιάκος), Μπέριος (58' Σκόνδρας), Ακόστα, Λίλα, Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες