Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

NYT: Η Ελλάδα είναι κοντά στο να στρίψει...

Greek-turning-point
Twitter@EmOikonomidis
Η Ελλάδα της κρίσης, στο περιθώριο της δύσκολης καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε, είχε να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια και μια στοχευμένη στρατηγική απαξίωσης, φορείς της οποίας ήταν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, με δημοσιεύματα που επιβάρυναν την κατάσταση για τη χώρα. Και επιδείνωναν τις παραμέτρους της κρίσης.
Το τελευταίο διάστημα η εικόνα αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει. Και ίσως αυτή η νέα πραγματικότητα να συνιστά και την πιο ευκρινή απόδειξη ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, έστω και με… μακρόσυρτους ρυθμούς.
Το σημερινό δημοσίευμα των “New York Times” έρχεται να επιβεβαιώσει την παραπάνω αίσθηση. Αναφέρεται στην επιστροφή των επενδυτών στην Ελλάδα, καθώς βλέπουν ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στη χώρα, με την έμφαση στο επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον τραπρεζικό τομέα.
“Η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες η πρόθεση έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές “ψαρεύουν” κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία.
Οι επενδυτές πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στον να “στρίψει” μετά από χρόνια ύφεσης”, σημειώνουν μεταξύ άλλων στο σχετικό ρεπορτάζ τους οι “New York Times”.

ysterografa.gr