Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ" Ομιλία Γιάννη Μανιάτη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη ΔΕΗ


Ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη ΔΕΗ, αναφέρθηκε σε δύο διαφορετικούς κόσμους.
Στον κόσμο της προόδου, των επενδύσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στον κόσμο που δίνει ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική στην Ελλάδα, στον κόσμο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, στον κόσμο που δίνει ξανά τη δυνατότητα στον Έλληνα πολίτη να

πιστέψει ότι η Ελλάδα Μπορεί.
Ο άλλος κόσμος είναι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος της εξαπάτησης, του ψέματος, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, ο κόσμος του βιασμού της δικαιοσύνης με παρακρατικούς θύλακες, ο κόσμος που δεν διστάζει να υποθηκεύσει όλη τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, φτάνει να παραμείνουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό στην εξουσία, σε βάρος του ελληνικού λαού»,  όπως είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι την επόμενη πενταετία μπορούν να γίνουν 50 δις € επενδύσεις στην Ενέργεια, τις οποίες είχε περιγράψει αναλυτικά την προηγούμενη εβδομάδα σε ομιλία του στην Αθηναϊκή Λέσχη. «Οι αγωγοί φυσικού αερίου, οι έρευνες υδρογονανθράκων, ο Ορυκτός Πλούτος, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ενεργειακή Ασφάλεια, η Ενεργειακή Δημοκρατία, η Ενεργειακή Φτώχεια, η «πράσινη» οικοδομή, η 4ηΒιομηχανική Επανάσταση, αποτελούν τους άξονες προτεραιότητας στους οποίους η χώρα μπορεί να προσβλέπει τα επόμενα χρόνια», τόνισε.
Τέλος, ο Γ. Μανιάτης ανέφερε τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο νσχ για τη Μικρή ΔΕΗ και στο νσχ- έκτρωμα του ΥΠΕΝ, όπως το χαρακτήρισε.

Γιάννης Μανιάτης