Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η όμορφη Σοφία που αναστατώνει την Κορινθιακή Ν.Δ.

http://isthmos.gr/images/images-uploads/9819/sofia__art-big.jpgΉταν πριν περίπου 6 μήνες όταν το όνομα της Σοφίας Αναγνωσταρά ακούστηκε ως ένα από αυτά που θα έπαιρναν «μετεγγραφή» από το μητρώο στελεχών της Ν.Δ. στα τοπικά ψηφοδέλτια και πιο συγκεκριμένα στην Κορινθία.
Η Σοφία που εργάζεται στην επιχείρηση του συζύγου της ως πολιτικός μηχανικός,
δραστηριοποιήθηκε στην ΕΛΕΠΑΠ και από εκεί εντάχθηκε στην ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Είναι ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο με ευαισθησίες σε κοινωνικά θέματα.
Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της να περάσει στο Κορινθιακό κοινό φαίνεται προς το παρόν να παίζουν δυο άνθρωποι, αν και πιθανώς να υπάρχουν και άλλοι λίγο πιο πίσω. Ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Βέλου-Βόχας (το 2010) και εμπλεκόμενος τα τελευταία χρόνια με τα τοπικά ποδοσφαιρικά πράγματα.
Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά της παίζει πρώην Αντιδήμαρχος με τον Αλ. Πνευματικό στην Κόρινθο και πιθανότατα υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές με τον κ. Σταυρέλη.
Επίσης, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ξυλοκάστρου πριν μερικούς μήνες, οι πληροφορίες λένε ότι εθεάθη συνοδεία στελεχών που στο παρελθόν βρίσκονταν κοντά στην ομάδα πρώην βουλευτού της Ν.Δ.
Βρέθηκε όμως και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως αυτή που διοργανώθηκε πρόσφατα για τις γυναίκες στην Κόρινθο και μάλιστα καθόταν δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Κορίνθου κ. Ν. Σταυρέλη.
Οι αντιδράσεις πάντως στο εσωτερικό της Ν.Δ. Κορινθίας δεν είναι θετικές μέχρι στιγμής για την όμορφη Σοφία και μάλιστα εκφράζονται πλέον ανοιχτά αφού την κατατάσσουν στους «αλεξιπτωτιστές» και σε αυτούς που προσπαθούν να παρακάμψουν την ιεραρχία και τους αγώνες τοπικών στελεχών.
Και η ίδια πάντως έχει δώσει λαβές για αυτές τις κριτικές. Έχει εμφανίσει 3 άρθρα με σκέψεις της μέχρι στιγμής. Ένα για την υπόθεση με τα ταξί της ΒΕΑΤ, ένα για την «παρεξηγημένη μεταρρύθμιση», ένα για το συνέδριο της Ν.Δ. και μια συνέντευξη γενικά για την πολιτική. Η Κορινθία είναι εντυπωσιακά απούσα από τη θεματολογία της.
Η απειρία της αλλά και η διαμονή της στην Αθήνα ίσως την επηρεάζουν στη θεματολογία της σε βαθμό που όλα αυτά να προκαλούν αντιδράσεις και εκνευρισμό σε τοπικά στελέχη που βιώνουν μια άλλη πραγματικότητα στην Κορινθία, εντελώς διαφορετική από αυτή των Αθηνών.
Σίγουρα υπάρχει χρόνος για διορθωτικές κινήσεις και την ανάδειξη ενός μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για τα προβλήματα της Κορινθίας όπως επίσης και η κατανόηση ότι θα πρέπει να αρχίζει να αντιμετωπίζει και τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα».

isthmos.gr