Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μπακογιάννη σε Σκουρλέτη για τις πρόωρες εκλογές: «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη»

 Μπακογιάννη: Η σταθερότητα της Ελλάδας προβληματίζει την Τουρκία 

Άγρια κόντρα ξέσπασε πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Πάνου Σκουρλέτη, προκαλώντας ο τελευταίος την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές με τη βουλευτή της ΝΔ να απαντά δηκτικά «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, γιατί καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται δεκτά».

Στην ομιλία της στη Βουλή ανέφερε ότι ένα από τα προνόμια των παλαιών βουλευτών είναι ότι έχουν ζήσει πολλά χρόνια στη Βουλή κι έχουν δει πολλές προτάσεις μομφής σημειώνοντας ότι «ομολογώ ότι είναι η πρόταση μομφής την οποία βλέπω με αφορμή τον χιονιά και αιτία οι δημοσκοπήσεις και ένα συνέδριο ενός κόμματος».

«Και όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε σας είπε νωρίτερα ο κύριος Ρουσόπουλος με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο πόσες ευκαιρίες είχατε πολιτικές να κάνετε πρόταση μομφής και δεν την κάνατε και την κάνατε όταν ήρθε ο χιονιάς αλλά ταυτόχρονα είχατε τα δημοσκοπικά στοιχεία τα οποία σας οδήγησαν να θέλετε αύριο το βράδυ να υπάρξει ο διάλογος Μητσοτάκη-Τσίπρα..Αυτή είναι η πραγματικότητα και γιατί να τον κρύψωμεν άλλωστε», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι η στρατηγική που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν η απόλυτη καταστροφολογία και ο απόλυτος λαϊκισμός, το «όχι σε όλα» τονίζοντας ότι «είστε κολλημένοι στο χθες και δεν έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στον κόσμο σήμερα, που πάει αυτός ο κόσμος».

«Άκουσα τον κύριο Σκουρλέτη και απογοητεύτηκα. Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η ανάπτυξη για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι θα πάει με μέρισμα στον ελληνικό λαό. Ούτε αυτό το θέλετε ούτε την ανάπτυξη θέλετε ούτε τη μείωση της ανεργίας θέλετε ούτε τις συμφωνίες θέλετε ούτε την Ελλάδα την αναβαθμισμένη θέλετε», επισήμανε.

Τόνισε δε ότι η συγγνώμη ήταν ειλικρινής και ήταν ειλικρινής από όλους. «Και πρώτον τον Πρωθυπουργό και από κει και πέρα από όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Ναι δεν πετύχαμε και δεν υπάρχει κανένας από μας ο οποίος να ένιωθε ωραία εκείνη την ώρα με όλες τις αδυναμίες του συντονισμού των αποφάσεων.  Αλλά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ήταν η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει ελλείψεις. Ήήταν η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι με την κλιματική αλλαγή υπάρχουν τεράστια προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», ανέφερε.

«Αναγνωρίσαμε τα λάθη μας ζητήσαμε συγγνώμη και είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε όσο το δυνατόν την πολιτική προστασία έτσι ώστε αυτά τα προβλήματα να ελαχιστοποιηθούν και θα ελαχιστοποιηθούν. Διότι εμείς δεν λέμε ότι ψάξαμε να βρούμε κάποιο λάθος και δεν το βρήκαμε. Την αλαζονεία δεν την έχουμε εμείς κύριε συνάδελφε. Εσείς την είχατε. Εμείς με ταπεινότητα λέμε ότι υπήρξαν λάθη και ότι από δω και πέρα θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα διορθώσουμε», επισήμανε απευθυνόμενη στον κ. Σκουρλέτη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όσο είστε κολλημένοι στη λογική του ’15 τόσο πιο μακριά θα είσαστε από την κοινωνί. Τόσο πιο πολύ η κοινωνία θα σας γυρίζει την πλάτη και όσο και να προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε καταστάσεις, δυστυχώς για εσάς η ελληνική κοινωνία δεν επικοινωνεί πια μαζί σας. Και αυτή είναι η μεγάλη σας αγωνία».

Εκείνη την ώρα, ο Πάνος Σκουρλέτης αρχίζει να φωνάζει και ζητά τον λόγο επί προσωπικού.

«Λοιπόν κυρία Μπακογιάννη αναφερόμενη στην χθεσινή μου παρέμβαση και στα τεκταινόμενα της ανάπτυξης λέγοντας πράγματα που δείχνει ότι δεν κατανοήσατε. Εγώ είπα ότι ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης είναι ένα σχετικό μέγεθος γιατί συγκρίνεται κάθε φορά με τι πέτυχες την προηγούμενη χρονιά που ήμασταν πρωταθλητές στην ύφεση. Αυτό που δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι οι αμοιβές της εξαρτημένης εργασίας έχουν μειωθεί. Ειλικρινά αν θέλετε να έχετε πολιτική συγγνώμη, κατά τη γνώμη μου είναι υποκριτική. Η ουσιαστική συγγνώμη είναι να προκηρύξετε εκλογές», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε αυτό το σημείο η κ. Μπακογιάννη απάντησε «κύριε Σκουρλέτη μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, γιατί καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά».