Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επιδείνωση του καιρού / Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Κορίνθου-Καλαμάτας – Με αντιολισθητικές τα άλλα ΙΧ

 

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπάρχει ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην κεντρική και νότια Ελλάδα, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες, να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στον Μορέα από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα αποφασίστηκε λόγω της νέας κακοκαιρίας. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι από τις 13:00 σήμερα, μέχρι και ώρα 08:00 αύριο, απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο «ΜΟΡΕΑΣ» στο τμήμα από Κόρινθο έως Καλαμάτα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.Σύμφωνα με πληροφορίες 

Σύμφωνα με την προληπτική ανακοίνωση, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι οδηγοί οχημάτων που θα επιλέξουν να μετακινηθούν μέσω του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, Λεύκτρο – Σπάρτη, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Θα πρέπει να έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες που απαιτεί μία τέτοια οδήγηση και οι μετακινήσεις θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

Η οδηγία του ΜΟΡΕΑ, ισχύει μέχρι και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022.

Οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα 1025 και 2710 – 562000.

 Ο ΜΟΡΕΑΣ, εκτός της ανακοίνωσης που έχει εκδώσει, έχει θέσει όλο το προσωπικό, σε αυξημένη επιφυλακή, αφού αναμένονται χιονοπτώσεις. Μάλιστα, η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει φροντίσει να αυξήσει και τον αριθμό των εκχιονιστικών αυτοκινήτων.