Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο Γιώργος Τράγκας “ξαναχτυπά”

590_0f87c4ab1b1496a44598bcdb7d9fa106
Τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σχολιάζει με καυστικό τρόπο στο Facebook ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
Διαβάστε αναλυτικά
Όποιος παρακολούθησε τις τελευταίες μέρες τις συνεδριάσεις – τους διαλόγους στη Βουλή εκτός από την αηδία που φέρνει η απέραντη ανοησία, ένιωσε αναπόφευκτα και μία τάση φυγής- απόδρασης από μία περιοχή που με αυτή την πολιτική σκηνή δεν έχει αύριο και δεν μπορεί να έχει μέλλον. ‘’Κακή τη μοίρα’’ έλαχε σ’ αυτόν τον τόπο να έχει αυτό το πολιτικό προσωπικό που διακρίνεται για τον εγωισμό του, την αμάθεια του, τον οπορτουνισμό του, την ιδιοτέλεια του, την αλαζονεία του και την απύθμενη μωρία του, μπροστά στη διάλυση του κράτους, με την πλήρη υπονόμευση της ζωής των επόμενων γενεών και την παραχώρηση de facto & de jure της εθνικής κυριαρχίας. Εδώ πάει το αρχαίο: «των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν». Τραγουδάμε δηλαδή, ενώ καίγονται τα σπίτια μας!
Δεν έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από το σοκ, από το σκωτσέζικο ντους του «πότε παίρνουμε την περίφημη μεγάλη δόση» για την οποία υπέστημεν το… γερμανικό μαρτύριο της σταγόνας που εφάρμοζε στις ανακρίσεις στην περίοδο του πολέμου η Γκεστάπο. Δεν προλάβαμε να χαρούμε που ο φίλος μας ο Σόϊμπλε καταδέχτηκε να μιλήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και να που η κ. Λαγκάρντ και το ΔΝΤ μας επαναφέρουν στην οδυνηρή-εφιαλτική πραγματικότητα. Τα νούμερα δεν …βγαίνουν! Το πρόγραμμα δηλαδή όσο και να το τραβάς από τα μαλλιά, βαδίζει σε αποτυχία αν δεν κουρευτεί πάλι το χρέος που υπολογίζεται σήμερα στα 340 δις, αλλά κανίς δεν είναι σίγουρος γιατί ξένα χέρια το κινούν και κανείς δεν μας λέει πώς αλλάζει από μέρα σε μέρα. Η κ. Λαγκάρντ παράλληλα με το απαραίτητο «κούρεμα» μιλάει ξανά για πάταξη της φοροδιαφυγής σε μία χώρα που έχει 30% ανεργία, έχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μεσαίες και μεγάλες, δεν κόβονται τιμολόγια , παρά μόνο για τα στοιχειώδη, που οι τιμές παραμένουν γαντζωμένες στον ουρανό, παρά το σάρωμα των μισθών και την μείωση των εισοδημάτων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο επόμενος στόχος των δανειστών είναι το υπόλοιπο λίπος που έχει απομείνει στους αστούς και φυσικά οι καταθέσεις τους. Σε αρκετούς μυρίζει μία άλλη ληστεία σαν κι αυτή που πραγματοποιήθηκε το ’40-’44 με το κατοχικό δάνειο και τη αφαίμαξη των περιουσιών σε Εβραίους και Έλληνες. Να θυμίσω ότι και τότε Γερμανοί και μαυραγορίτες διαμορφώνοντας τις τιμές των αγαθών και την ισοτιμία τους με τη χρυσή λίρα, άρπαξαν τα σπίτια, τα τιμαλφή και το σύνολο των περιουσιών χιλιάδων ελλήνων πολιτών. Μην ξεχνάτε ότι σε όλες τις κατεχόμενες χώρες, οι ειδικοί των Ναζί, συγκέντρωναν και όλα τα έργα τέχνης που έστελναν στο Βερολίνο.
Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ο τρίτος χρόνος κατοχής, από τότε που ο ακαταδίωκτος –μέχρι στιγμής- Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε να φέρει το ΔΝΤ και το Μνημόνιο στην πατρίδα μας. Αν πιστέψει κανείς τα wikileaks, τα απόρρητα τηλεγραφήματα με την υπογραφή του Ντάνιελ Σπέκχαρντ, τα όσα λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για τις προειδοποιήσεις του Δ.Σ του ΔΝΤ, τα τηλεφωνήματα και τα όσα του έλεγε ο Ντομινίκ Στρος Καν, αλλά και όσα αποκαλύπτει τώρα- καθυστερημένα- ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο ρόλος του…. παραμένοντος στο εξωτερικό, σημερινού επισκέπτη καθηγητή στο Χάρβαρντ, είναι ιδιαίτερα σκοτεινός και ύποπτος. Φυσικά, όπως γράφει και η «Le Monde» έχει τελειώσει οριστικά η δυναστεία Παπανδρέου, αλλά πόσο δίκαιο είναι να τιμωρείται σκληρά και άδικα ένας ολόκληρος λαός και να παραμένει στο απυρόβλητο ο «Πυρπολητής» ενός ολόκληρου Έθνους, που οδηγήθηκε στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας χωρίς να ερωτηθεί ούτε ένας έλληνας πολίτης και με το επιχείρημα: «τι να κάνουμε δεν θα είχαμε να δώσουμε συντάξεις και μισθούς». Δηλαδή οποιοσδήποτε έλληνας μπορεί να πάει σήμερα στην φυλακή γιατί χρωστάει στο κράτος, αλλά οι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί οικονομικών και όσοι διαχειρίστηκαν και αποφάσισαν τον δανεισμό του και τα Μνημόνια του, παραμένουν θωρακισμένοι, με ασπίδα το νόμο περί ευθύνης υπουργών και φυσικά τις παλαιές στενές σχέσεις τους με τις προστάτιδες δυνάμεις.
Έχει ενδιαφέρον το πώς κινείται πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό. Βασικός στόχος όλης αυτής της εκστρατείας που ξεκίνησε από το Βερολίνο και θα κλιμακωθεί στις ΗΠΑ με επισκέψεις στο Σακραμέντο, στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, είναι να πείσει ότι δεν είναι τόσο…. Επικίνδυνος όσο τον παρουσίαζαν διάφορα μέσα ενημέρωσης. Δηλαδή δεν είναι ο Ευρωπαίος….. Ούγκο Τσάβες. Θέλει επίσης να δείξει ότι πολλές από τις θέσεις του είναι πολύ κοντά σ’ αυτές του Ομπάμα και των αμερικανών. Αφού έσφιξε δυνατά το χέρι του Σόϊμπλε και έλιωσαν κάπως οι πάγοι με την Καγκελαρία, τώρα πρόκειται να συναντηθεί με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, (ένας απ’ αυτούς θεωρείται από τα πιο «πονηρά» παιδιά του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών) και υψηλά ιστάμενους του ΔΝΤ. Αν διαβάσει κανείς όσα λέει για την υπερφορολόγηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις σχέσεις μας με τα Σκόπια και άλλους γείτονες καθώς και για την ευρωπαϊκή πορεία μας, θα καταλάβει πολλά για το μικρό κόμμα που έγινε μεγάλο και τη νέα γραμμή που διαμορφώνει η ηγεσία του.
KEEP IN TOUCH…
Θα επανέλθω με πληροφορίες και σχόλια…

troktiko.eu