Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Τρίπολη: Μαθητές και μαθήτριες τίμησαν την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

  

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου της Τρίπολης, τίμησαν την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου του 1821).

Αντιπροσωπεία των μαθητριών και των μαθητών, μαζί με τους συνοδούς – εκπαιδευτικούς τους και τις ελληνικές σημαίες των σχολείων τους, βρέθηκαν στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και των Προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης και συμμετείχαν στην λιτή εκδήλωση που οργάνωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού για όλους τους ήρωες των αγώνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η σύντομη τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρευρέθηκαν οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, εκπρόσωποι του δήμου της Τρίπολης και των Σχολικών Επιτροπών, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Ελληνικού Οδηγισμού και του Προσκοπισμού.

Θυμίζουμε, ότι η μεγάλη παρέλαση θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας , όπου παρούσα θα είναι , όπως  κάθε χρόνο , η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Παναγιώτη Παναγάκου.