Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κινέζοι μαθητές στην Πελοπόννησο


Την αποστολή 15 Κινέζων μαθητών από την πόλη Ναντζίνγκ πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, νικητών των μαθητικών αγώνων με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Ολυμπιάδα νέων του Ναντζίνγκ – Εορτάζοντας 40 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας» και τους συνοδούς τους, μαζί με δημοσιογράφους, που φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσόρισε σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην Καλαμάτα εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρά την κρίση αντιμετωπίζει με εξωστρέφεια, δυναμικότητα και αισιοδοξία το μέλλον, ενισχύοντας παράλληλα την πίστη της στην αυτοοργάνωση και στη δημιουργία ισχυρής τοπικής οικονομίας βασισμένης στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της» δήλωσε η κα Νικολάκου.

Ο επικεφαλής της αποστολής, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Νέων, κ. Τσάντ, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη φιλοξενία και δήλωσε ότι «οι νεαροί μαθητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι βρίσκονται στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο, την κοιτίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού» και εξέφρασε την έκπληξή του από τις ομορφιές της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους οι Κινέζοι μαθητές θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, τοπία φυσικού κάλους και θα γευτούν τις τοπικές γεύσεις της Πελοποννήσου.

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στην Πελοπόννησο από τις 21 μέχρι τις 26 Αυγούστου και θα επισκεφθούν τις περιοχές της Καλαμάτας, Αρχαίας Μεσσήνης, Κορώνης, Φοινικούντας, Μεθώνης, Πύλου, Σπάρτης, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Μυκηνών, το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία.
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας.