Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στις 23 και 26 Αυγούστου το Κ.Υ. Ξυλοκάστρου θα παραμείνει κλειστό - Τα Κέντρα Υγείας πρέπει να μείνουν ανοικτά

Κατεδαφίζεται πλέον το οικοδόμημα της δωρεάν δημόσιας υγείας το γνωστό ΕΣΥ, που παρά τις όποιες ελλείψεις του στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Τα Κέντρα Υγείας και οι γιατροί τους προσέφεραν σημαντικές και πολύτιμες υπηρεσίες με απαράμιλλο σθένος και υπευθυνότητα. Στήριξαν στην κυριολεξία την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλης της χώρας.
Η απάνθρωπη πολιτική της εγκατάλειψης και της κατάργησης της πρωτοβάθμιας δωρεάν περίθαλψης οδηγεί σε απόγνωση και προκαλεί την αγανάκτηση των πολιτών.
Στις 23 και 26 Αυγούστου το Κ.Υ. Ξυλοκάστρου (και το Κ.Υ. Κιάτου στις 22 & 25 Αυγούστου), όπως μας ανακοίνωσαν σήμερα, θα παραμείνει κλειστό διότι οι εφημερεύοντες ιατροί του Κ.Υ. Ξυλοκάστρου (όπως και του Κ.Υ. Κιάτου) υποχρεούνται να καλύψουν τις εφημερίες στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, λόγω επίσχεσης των ειδικευόμενων ιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου και ήδη οι γιατροί του Κέντρου Υγείας έχουν καλύψει το πλαφόν.
Η πρωινή λειτουργία των Κ.Υ. θα γίνει κανονικά.
Οι ενέργειες αυτές γίνονται εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, σε τουριστικές περιοχές που υποδέχονται πλήθος επισκεπτών και τουριστών. Η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη. Αφορά τις ζωές των συμπολιτών μας. Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι αυτών των πολιτικών τις ευθύνες τους.