Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ο Χρήστος Δήμας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ανταπορίθηκα στην πρόσκληση που μου απηύθηνε το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ Νομού Κορινθίας και το Σωματείο Ειδικευομένων Ιατρών Νομού Κορινθίας σε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου (http://www.dimas.gr/?p=509).
Στη συζήτηση αυτή παρουσίασα την ερώτηση (http://www.dimas.gr/?p=504) που κατέθεσα στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κορίνθου.
Επίσης πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ώστε να εκφράσουμε από κοινού οι 4 Βουλευτές και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου στην ηγεσία του Υπουργείου τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και να αναζητήσουμε άμεσα λύσεις.
Στην πρόταση μου ανταποκρίθηκαν άμεσα τόσο η Διοικήτρια του Νοσοκομείου η κα Παπανδρέου όσο και οι Βουλευτές κ. Ταγαράς, κ. Κόλλιας και κ. Μπούκουρας αλλά και ο Κορίνθιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρης. Σήμερα οι 4 Βουλευτές του νομού και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου πραγματοποιήσαμε την συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος πράγματι ανταποκρίθηκε στα αιτήματα μας για άμεση στελέχωση του ιατρικού προσωπικού και ενέκρινε την πρόσληψη 5 επικουρικών ιατρών (3 παιδίατροι, 1 χειρουργος και 1 παθολόγος). Προφανώς και δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου, αλλά σίγουρα είναι μία σημαντική ενίσχυση.
Το μήνυμα όμως είναι απλό και δυνατό: Όταν οι παράγοντες της Κορινθίας –ανεξάρτητα από τις κομματικές προελεύσεις του καθενός- ενώνουμε τις φωνές μας και αφήνουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές μας διαφορές είναι πιο εφικτό να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι.