Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ο ΟΦΗ πέρασε από τη Λαμία και σώθηκε - Ο Βόλος "αποτελείωσε" την Λάρισα που υποβιβάζεται. - Ο Ατρόμητος νίκησε τον Παναιτωλικό και τον οδήγησε στο μπαράζ!

  Λαμία - ΟΦΗ 0-2: Πέρασε από το «Αθανάσιος Διάκος» και σώθηκε  

 Κρίθηκαν τα πάντα στα Playouts της Super League από την 6η κιόλας αγωνιστική, καθώς η ΑΕΛ υποβιβάστηκε οριστικά, ενώ ο Παναιτωλικός θα έχει άλλη μια ευκαιρία να σωθεί σε μπαράζ παραμονής.

Ο ΟΦΗ κέρδισε εκτός έδρας τη Λαμία 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο σώθηκε και μαθηματικά


Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά, ευτύχησε μόλις στο 5’ να προηγηθεί με τον Σακόρ και στη συνέχεια στάθηκε τυχερός αφού η Λαμία είχε δύο δοκάρια για να ισοφαρίσει με τους Γκαζαριάν, Τζανετόπουλο.

Το 1-1 δεν ήρθε με τους Κρητικούς πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να έχουν από την πλευρά τους καλές στιγμές για το 0-2 με τον Γιάννου που θα έδινε άλλο...αέρα στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι όπως είναι λογικό κοίταξαν να κρατήσουν αυτό το υπέρ τους 1-0, γνωρίζοντας πως στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός είναι πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο.

Η Λαμία με τον Γρηγορίου να κάνει τρεις αλλαγές στην έναρξη του β’ μέρους, είχε την κατοχή, είχε καλά διαστήματα και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς να μπορέσει να κάνει τη μεγάλη φάση.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ στο 81' έφυγε στην κόντρα και με άψογο τελείωμα του Ντε Γκουζμάν...καθάρισε το ματς και την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Επασί – Βλάχος (67' Προβυδάκης), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ – Τζανδάρης (79' Πίτι), Γκούγκα (46’ Μπεχαράνο), Βασιλακάκης (46’ Ταϊρόν) – Ντέλετιτς, Γκαζαριάν (46’ Ρόμανιτς), Καραμάνος

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν – Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος – Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ (90' Ουές), Ντε Γκουζμάν (90' Μπαλογιάννης), Κοροβέσης (86' Λυμπεράκης) – Γιάννου (63' Νέιρα), Σαρντινέρο (86' Στάρτζεον)

Στο Πανθεσσαλικό οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός για την ΑΕΛ, καθώς με την ήττα της από τον Βόλο (3-1) έχασε κάθε ελπίδα παραμονής, ακόμη κι αν μετά την τελευταία αγωνιστική είναι ισόβαθμη με τον Παναιτωλικό. Με τους γηπεδούχους να παίζουν καλύτερα και με την ΑΕΛ να πνίγεται από το άγχος, από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, από την αποβολή του Τσόσιτς και από το τρίτο τέρμα του Βόλου ενώ είχε καταφέρει να μειώσει με το πέναλτι του Ντουρμισάι.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους που οριστικά κατέκτησαν την πρώτη θέση στα play out ήταν οι Δουβίκας και Νίνης, ενώ η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πάθος των δικών της παικτών καθώς πλήρωσε κυρίως σοβαρά αμυντικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Και δεν έχει πια καμία πιθανότητα παραμονής, καθώς ακόμη κι αν ισοβαθμίσει με τον Παναιτωλικό (παρέμεινε τρεις βαθμούς πίσω του) θα είναι «από κάτω» λόγω της καλύτερης θέσης που είχε η ομάδα του Αγρινίου στην κανονική περίοδο (έχουν τους ίδιους βαθμούς και γκολ στα μεταξύ τους ματς στα play out και θα μετρήσει το συγκεκριμένο κριτήριο, στο οποίο υπερτερεί ο Παναιτωλικός).

Ο Βόλος μπήκε δυναμικά για το γρήγορο γκολ όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι του. Μπορεί ο Δουβίκας να αστόχησε με τον Νάγκι στο 3΄, αλλά στο 8΄αξιοποίησε την καταπληκτική μπαλιά του Νίνη στο χώρο και έγραψε το 1-0. Στο τελευταίο ματς του Έλληνα άσου στο Πανθεσσαλικό με τη φανέλα του Βόλου πριν από τη μεταγραφή του στην Ουτρέχτη, αυτό ήταν το 14ο γκολ του στη σεζόν. Η ΑΕΛ παρότι είχε τον άνεμο με το μέρος της στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να απειλήσει, παρά με κάποια μακρινά σουτ (6΄Ντουρμισάι, 22΄Στίφλερ), με τους γηπεδούχους να ελέγχουν και τα ανεβάσματα με τις σέντρες του δραστήριου Γιακιμόφσκι. Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ, με αρκετά φάουλ και χωρίς φάσεις. Αλλά στο 38΄, ο Δουβίκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ηλιάδη στην πίεση, πάσαρε στον Μπαρτόλο κι αυτός με πλασέ από κοντά έγραψε το 2-0.

Στην επανάληψη ο Φέστα άρχισε με 3-5-2 (Ακούνια-Ντουρμισάι μπροστά)ενώ ο Μπράτσος φρέσκαρε την επίθεσή του με νέα πρόσωπα. Στο 51΄ο Ακούνια έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια, ξέφυγε από τους αμυντικούς του Βόλου, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Σε μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ να μειώσει. Στο 59΄η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω σωστής αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Τσόσιτς για τράβηγμα στον Περέα, αλλά στο 69΄έγινε το 2-1 με πέναλτι του Ντουρμισάι για χέρι του Τέκιο, με τη φάση να εξετάζεται από το VAR και τον Ευαγγέλου να βλέπει την παράβαση στο βίντεο και να αποφασίζει. Οι ελπίδες των φιλοξενούμενων κράτησαν για μερικά λεπτά, καθώς στο 74΄ο Μπουένο με έξοχο απευθείας σουτ από την περιοχή (μετά από διώξιμο του Κολομπίνο) έκανε το 3-1. Στο 79΄ο Περέα έχασε από κοντά την ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ, με την άμυνα της ΑΕΛ να είναι πλέον ορθάνοιχτη στις κόντρες.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (81΄Κρητικός), Μπαριέντος (46΄Ριένστρα), Νίνης (66΄Μπουένο), Μαρτίνες (46' Περέα), Μπαρτόλο (77΄Κιάκος), Δουβίκας

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Στίφλερ (46΄Μουκάντζο), Νικολιάς, Πινακάς, Ακούνια, Ντουρμισάι (83΄Γρηγορόπουλος)

Στο μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Super League 2 θα αγωνιστεί οριστικά ο Παναιτωλικός, μετά την εντός έδρας ήττα με 1-3 από τον Ατρόμητο, που πήρε τρίποντο ύστερα από τρεισήμισι μήνες!

 Τι και αν ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που «καιγόταν» για τη νίκη στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο; Οι «κυανοκίτρινοι» πραγματοποίησαν το χειρότερο παιχνίδι τους εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-3, η οποία τους οδηγεί στο μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Super League 2...Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τις 31 Ιανουαρίου και 11 συνεχόμενα ματς χωρίς τρίποντο (!), στέλνοντας τον «Τιτορμό» στην ψυχοφθόρο διαδικασία του μπαράζ παραμονής. Ο Ατρόμητος αιφνιδίασε πλήρως τον αντίπαλό του με δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, ένα χτύπημα από το οποίο δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει ο Παναιτωλικός, που απλά μείωσε με πέναλτι στο φινάλε για να γράψει το τελικό 1-3...

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ – Μανθάτης (82’ Μεντίνα) Τσότσαλιτς Καρασαλίδης (62’ Ταχάρ) Ντάλσιο – Εντινγκά Ντίας – Μπαρμπόσα Μεντόσα (41’ Ματσόλα) Ντουάρτε (63’ Γιάκολις) – Βέργος (62’ Καρέλης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Θεοδωράκης – Γκάλο (68’ Κωτσόπουλος) Γούτας Στρούγγης Γκαλβάο – Ούμπιδες (65’ Νάτσος) Σάλομον – Μανούσος Ραμπέγιο Ενσικουλού (65’ Νταβιώτης) – Γιακουμάκης.

 

Το προφίλ της 6ης αγωνιστικής των Playouts:

Βόλος - ΑΕΛ 3-1 (8' Δουβίκας, 38' Μπαρτόλο, 74' Μπουένο - 69' πέν. Ντουρμισάι)

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-3 (11' Ραμπέγιο, 20' Ενσικουλού)

Λαμία - ΟΦΗ 0-2 (5' Σακόρ, 81' Ντε Γκουζμάν)

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ